7.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Puterea miraculoasa a siropului de brad

Bradul este un gen de arbore care cuprinde aproximativ 45-55 de specii de conifere din familia Pinaceae, raspandite preponderent in zonele muntoase ale emisferei nordice. Fructele bradului sunt conurile. In alveolele conurilor se dezvolta semintele bradului. Cand semintele sunt coapte, alveolele se desfac si semintele pot iesi din conuri pentru a da nastere altor brazi.

S-a descoperit faptul ca siropul de brad are numeroase proprietati terapeutice (expectorant, antiseptic, usor diuretic, antitusiv, vitaminizant si tonic general), acesta fiind folosit pe timpuri ca un remediu traditional si de catre indienii americani.

Potrivit cartii lui Charles Ben Harris – „Mananca buruieni”, o ceasca cu ceai de brad sau o lingurita de sirop de brad poate furniza de cinci ori mai multa vitamina C decat o lamaie.

Siropul de brad si efectele sale terapeutice:

-are rol de adjuvant in afectiunile cailor respiratorii superioare si pulmonare: viroze, faringita, laringita, traheita, bronsite, pneumonie;
-este un calmant al tusei;
-este un ameliorator al inflamatiilor cailor renale (nefrita, pielita, cistita, uretrita) stimuland secretia si excretia de urina;
-amelioreaza durerile reumatice in caz de reumatism acut sau degenerativ a articulatiilor;
-ajuta digestia si inlatura diareea prin precipitarea proteinelor din continutul intestinal;
-siropul de brad inlatura astenia de primavara si intareste functiile vitale;
-amelioreaza tulburarile de circulatie legate de permeabilitatea capilarelor in ulcere capilaro-venoase, ale organelor vegetale ale bradului, direct corelate cu componentele biochimice existente in uleiul eteric: antiseptice, antiinflamatoare, antinevrotice, sedative, diuretice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antireumatice, vitaminizante.

Retete sirop de brad:

Reteta 1
1 kg de muguri de brad se fierb in 2 litri de apa timp de 15 minute. Dupa racire, se adauga 1 kg de zahar dizolvat intr-un litru de apa. Amestecul se fierbe iar timp de 10 minute. La sfarsit se strecoara si se toarna siropul de brad in sticle inchise ermetic. Se pastreaza in locuri intunecate si racoroase.

Reteta 2
Intr-un borcan de sticla se pun in straturi cantitati egale de de muguri de brad si zahar. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar (gros cam de 1-2 cm). Se inchide borcanul si se tine intr-un loc insorit timp de o saptamana. Se strecoara siropul rezultat si se mai da in clocot 10 minute, apoi se toarna fierbinte in sticle si se pastreaza siropul de brad in locuri racoroase ferite de lumina.

Sfauri:
Siropul de brad poate fi folosit ca indulcitor pentru ceaiuri, avand efecte benefice in bronsita, tuse, gripa, sinuzita, etc.

Zaharul normal se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.

Siropul de brad stimuleaza pofta de mancare si digestia si intareste sistemul imunitar.

Puteti comanda sirop de brad accesand acest link.

sirop-de-brad

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Sirop de patlagina. Efectele miraculoase ale “mamei padurii”
Ridichea neagra. Proprietatile si beneficiile siropului de ridiche neagra
Siropul de pin. Uimitoarele beneficii ale mugurilor de pin

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. mersin, mersin haber, mersin haberleri, mersin son haber, son dakika mersin, sondakika, mersin idman yurdu, mersin yerel gazeteleri, mersin gazetesi,mobil , Mersin haber sayfamızda Mersin haberleri okuyabilir, Mersin son dakika haberleri ve güncel Mersin gelişmelerini görebilirsiniz. Mersin Haber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole