Prajituri pentru masa de Revelion. 3 retete alese

deserturi-pentru-masa-Revelion

Revelionul este una dintre cele mai asteptate sarbatori, iar masa trebuie sa fie pe masura. Deserturile sunt intotdeauna cele mai asteptate, asa ca v-am pregatit cateva retete sanatoase de deserturi alese pentru o sarbatoare speciala.

Prajituri pentru masa de Revelion – tort de ciocolata raw vegan

Ingrediente blat:

  • 200 de grame de migdale crude
  • 100 de grame de curmale fara samburi
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de sirop de agave

Ingrediente crema:

  • 300 de grame de unt de arahide, natural si fara sare
  • 400 ml de lapte de cocos gras
  • 60 de grame de cacao
  • 125 de ml sirop de agave
  • 1/2 lingura de sare

Cum se prepara. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se mixeaza foarte bine curmalele, peste care se adauga si migdalele. Apoi, se toarna siropul de agave, se pudreaza si cacaoa si se mixeaza bine, pana se obtine o compozitie compacta, faramicioasa daca nu este stransa in maini. Se pune intr-o tava de tort, apoi se baga la rece.

Crema se face tot la mixer, se curata bine peretii robotului din cand in cand pentru a se amesteca bine toata compozitia. Cand este gata se pune peste blat, apoi se lasa la congelator peste noapte sau macar 4 ore, se orneaza cu fructe si se serveste.

Prajituri pentru masa de Revelion – desert cu nuca si dovleac

Ingrediente necesare:

  • 300 de grame de nuca
  • 1 cana jumatate de dovleac copt
  • 300 de grame de curmale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri ulei de cocos topit
  • 1 lingurita de cardamom (optional)

Cum se prepara. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc bine curmalele si nucile. Nucile pot fi maruntite folosind un simplu ciocan. Se amesteca bine in mixer, apoi se adauga si celelalte ingredinte. Se pastreaza in recipiente mici si se serveste imediat sau rece. Este un desert deosebit, proaspat si foarte sanatos.

Prajituri pentru masa de Revelion – prajitura cu cocos si portocale

Ingrediente blat: 

  • 150 grame de nuca
  • 100 gr de curmale
  • 30 gr fulgi de cocos
  • 20 grame de cocos raw
  • 1 varf de cutit de sare marina

Ingrediente crema de portocale:

  • 400 grame de caju crud
  • pulpa de la o nuca de cocos tanara
  • 55 gr de miere
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 40 de grame de unt de cacao topit pe baie de abur

Mod de preparare. Se mixeaza bine nucile si curmalele in robotul de bucatarie. Curmalele pot fi inmuiata anterior in apa calda pentru 20 de minute, pentru a fi mai usor de mixat. Se pun si restul ingredientelor, apoi toata compozitia se pune intr-o tava detasabila. Daca nu aveti, se pune pe fundul tavii folie de plastic, pentru a fi mai usor de scos prajitura la final.

Pentru crema, caju se pune in apa pentru 4-5 ore sau peste noapte, isi va mari volumul. Se pun in blender intai nuca de cocos si caju, peste care se adauga sucul de portocala si mierea. Se mixeaza bine, cam 3 minute, apoi se gusta pentru a vedea daca este dulce. In cazul in care este nevoie, se mai adauga miere.

Se adauga la final untul de cacao topit si coaja de la portocala. Se amesteca bine inca o data si se toarna peste blat. Se lasa la congelator cateva ore, apoi se serveste.