Prajitura fara coacere cu banane si iaurt

Prajitura fara coacere cu banane si iaurt

Deserturile rapide si usor de preparat sunt printre preferatele noastre. Si asta pentru ca nu este nevoie de coacere, ingredientele pot fi controlate in propria bucatarie si mai ales pentru ca prajiturile facute in casa pentru cei dragi sunt cele mai bune si mai sanatoase.

Ce ingrediente va trebuie pentru prajitura fara coacere cu banane si iaurt?

Ingredientele sunt foarte usoare, deci se poate prepara si ca desert pentru cina. Cine are posibilitatea sa inlocuiasca iaurtul gras cu smantana proaspata de casa este si mai bine. Iata ce va trebuie:

  • 400 de grame de iaurt grecesc sau smantana de casa;
  • 250 de grame de mascarpone;
  • 50 de grame de zahar pudra;
  • 2 banane coapte;
  • 5 grame de gelatina;
  • zeama de compot de visine (de preferat compot de casa);
  • cacao;
  • piscoturi;
  • ornamente de ciocolata (optional).

Cum se prepara prajitura fara coacere cu banane si iaurt?

Se amesteca bine iaurtul cu mascarpone, dupa care se pune foarte putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se amesteca bine si se adauga si zaharul pudra, se mixeaza foarte bine. Gelatina se deshidrateaza in putina zeama de compot, apoi se incalzeste, nu se fierbe. Se adauga peste crema si se amesteca bine, sa fie bine inchegata. Se pot adauga ornamente de ciocolata acum, pentru cine doreste.

Se pregateste o forma de copt, se pune folie alimentara, care se aranjeaza frumos. Piscoturile se tine un pic la inmuiat in zeama din compotul de visine, apoi se pune primul strat de piscoturi in tava. Peste piscoturi se pun frumos bananele coapte, intregi. Acum, se adauga crema bine inchegata si se mai adauga un strat de piscoturi moi. Se acopera cu folia si se baga la frigider pentru 3-4 ore. Cand este gata, se scoate cu grija din folia alimentara, se pune pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste. Simplu si foarte gustos, un desert ce merita incercat.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.