10 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Plante medicinale eficiente in tratamentul artritei cronice

Sunt maladii inflamatorii care afecteaza tesutul articulatiilor, artrita se manifesta sub diferite forme, dintre care cea mai raspandita este artrita reumatoida.

Aceasta afectiune este foarte dureroasa si afecteaza mai multe articulatii, avand efecte dezastruoase asupra intregului organism, ducand la slabire, dureri si anchiloza mainilor, picioarelor si genunchilor.

Artrita poate aparea la orice varsta, dar de obicei se declanseaza dupa varsta de 40 de ani, iar studiile arata ca femeile sunt de 3 ori mai expuse decat barbatii.

Mai jos va vom arata ce plante medicinale sun eficiente in tratamentul artritei cronice:

In – ulei din seminte de in contine cel mai mult omega 3 dintre toate produsele (mai mult ca pestele) poate sa reduca durerile si chiar sa vindece in unele cazuri. Extern, se foloseste uleiul de in pentru ungerea locala deoarece este emolient. Se poate aplica si cald pus pe o compresa. Intern, se va lua cate 1 lingurita pe zi, lucru ce ajuta intregului organism. De asemenea, se mai poate folosi si 1 lingurita de seminte puse la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se va bea zilnic cate 1 cana.

Mesteacan – poate combate cu succes bolile renale si o serie intreaga de infectii ale aparatului uro-genital. Se pun 2 lingurite de frunze bine maruntite de mesteacan la 250 ml de apa in clocot. Se va lasa apoi acoperit pentru 20 de minute si apoi se strecoara. Se adauga la acesta un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se lasa apoi 6 ore si dupa se poate consuma.
De asemenea, se recomanda ca diuretic fiind cel mai eficient ceai, avand capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul in exces si multe alte toxine. In plus este un antiinflamator cutanat si articular putand fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglari uremice. Foarte important este faptul ca distruge stafilococul auriu, fiind si un bun antibiotic.

Mustar negru – se face o pasta cu faina de mustar si apa calda. Se aplica local si se tine in functie de toleranta, pana la 20 minute, pentru refacerea circulatiei sangelui.

Orz – se foloseste suc de orz verde. Se spala planta tanara in mai multe ape, apoi se toaca marunt si se pune in centrifuga. Se consuma cate 50 ml dimineata, amestecat cu suc de mere, inainte cu 30 minute de a manca si seara cu 30 minute inainte de cina.

Papadie – se consuma frunzele crude in salata primavara cu suc de lamaie. Se mai pot consuma si cate 10 tije florale pe zi sub forma de cura de 30 zile pentru curatarea ficatului. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. De asemenea 1 lingurita de radacina se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se consuma zilnic 3 cani.

Salcie – este eficienta in tratament, inlocuind cu succes aspirina si alte medicamente de sinteza cu coaja de salcie sau cu troscot care au de asemenea aceiasi componenta chimica si acelasi efect. 1 lingurita de coaja macinata se pune sub limba pentru 10 minute, apoi se inghite cu apa. Se mai poate pune 1 lingurita de coaja maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.

Varza – se striveste o foaie de varza si se aplica la locul dureros. Se poate lasa peste noapte. Te scapa de durearea insuportabila si reduce inflamatia.

Ardei iute – se indica mai ales extern pentru calmarea durerii sub forma de tinctura aplicata pe o bucata de vata in locul dureros.  Se macina ardeiul si se adauga 3 parti alcool sanitar de 40 grade si 1 parte de ardei. Se lasa apoi timp de 15 zile agitand des. Se strecoara si se pune putin pe o vata care se aplica pe locul dureros. Se face de cate ori este nevoie, pentru calmarea durerii.

Cartof – se fierbe si se face piure, aplicandu-se cat este cald pe locul dureros. Calmeaza foarte rapid durerea.

Angelica –  contribuie la curatirea organismului de toxine stimuland secretiile organismului si ajuta la refacerea organismului. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Sau 1 lingurita de seminte se macina cu rasnita de cafea, se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. De asemenea, se poate prepara si un decoct dintr-o lingurita de radacina la 250 ml apa. Se fierbe timp de 5 minute si apoi se strecoara. Din oricare dintre variante se pot consuma 3 cani pe zi.

Agris – ajuta la curatirea organismului de toxine. se vor consuma fructe crude sau frunze infuzie. 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera cu 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi 15 minute si se pot consuma 3 cani in cursul zilei.

Anason – ajuta la curatirea organismului de toxine.1 lingurita de seminte macinate se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera cu 250 ml apa clocotita. Se lasa apoi 15 minute si se pot consuma 3 cani in cursul zilei.

Castan – se culeg muguri de castan si se zdrobesc. La 50 g muguri zdrobiti se pune 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine timp de 15 zile agitand des. Se strecoara dupa 15 zile si se pune intr-o sticla de capacitate mai mica la rece. Se administreaza in functie de afectiune intre 5 picaturi si 20 picaturi diluate cu 100 ml apa de 3 ori pe zi. Se ia inaintea meselor cu 15 minute.

Ceapa – se va consuma cruda in alimentatie sau sub orice forma in cantitati cat mai mari ajutand la refacerea circulatiei si curatind organismul de toxine. Aplicata extern sub forma de tinctura poate sa calmeze durerea.

Lemn dulce – se pune 1 lingurita de planta maruntita sub limba pentru 5 minute apoi se inghite cu putina apa.

Maces – reface elasticitatea si permeabilitatea capilarelor. 1 lingura de fructe se vor pune la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Mere – se pot consuma zilnic cat mai multe mere crude, pentru ca ajuta la curatirea arterelor.

Salata – se poate consuma cruda salata sau sub forma de suc obtinut cu storcatorul de fructe. Se poate consuma 100 ml suc de 3 ori pe zi. Se poate lua si in amestec cu alte sucuri. Este un suc care ajuta la calmarea durerii, luat intern. Are si un efect laxativ. Extern se pot pune foi incalzite in putin ulei si aplicate calde pentru trecerea durerii.

Vasc – ajuta la refacerea circulatiei sangelui si in plus ajuta la scaderea tensiunii arteriale. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa la temperatura camerei. Se lasa pentru 8 ore dupa care se incalzeste la 40 grade si se strecoara. Se beau cate 3 cani pe zi.

Plop negru – se pun 2 lingurite de muguri zdrobiti la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara, cat sunt calzi. Se pot consuma 3 cani pe zi. Sunt utile in cazul in care in organism exista infectii sau se mai poate folosi alifia care exista in comert, pentru ungeri externe.

Ridiche neagra – se rade si se aplica extern rasa, pentru stimularea circulatiei sangelui. De asemenea, se aplica suc de ridiche in amestec in parti egale cu spirt medicinal, extern pentru calmarea durerilor. Intern, se consuma in orice cantitate pentru faptul ca stimuleaza secretiile.

Rozmarin – intern se poate lua cate 2-3 cani pe zi. Se face din 1 lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Are un efect de activare a circuitului sangelui. Extern se poate face bai.

-Ceai combinat din plante medicinale: se amesteca 50 g coaja de salcie, 10 g radacina de brusture, 30 g rizomi de pir, 10 g fructe de ienupar. Se fierbe 1 lingura din acest amestec timp de 15 minute in 250 ml apa. Apoi se strecoara se beai 2-3 cani din acest ceai zilnic.

-Cura de otet de mere: se pun 2 linguri de otet la 250 ml apa si se indulceste cu miere dupa gust. Se pot consuma 2-6 pahare pe zi. Primul se va consuma imediat ce va treziti. Se poate face in cura de mai multe zile sau chiar luni.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole