Pigmentul violet din alimente. Cel mai eficient remediu natural pentru numeroase afectiuni

Pigmentul violet din alimente. Cel mai eficient remediu natural pentru numeroase afectiuni

Specialistii sunt de parere ca o alimentatie bogata in culori ne ajuta sa beneficiem de o serie de antioxidanti care reduc procesul de distrugere a celulelor, evita infundarea arterelor, a stopurilor cardiace, dar si diminurea pierderii memoriei.

Culorile alimentelor au un puternic impact asupra organismului, iar natura ofera diferite culori atat fructelor, cat si legumelor, in functie de nutrientii pe care acestea le contin. Fiecare culoare este data de anumite fitochimicale care au rolul de a previni diferite afectiuni.

Fructele si legumele cele mai sanatoase au urmatoarele culori: rosu, galben-portocaliu, verde, albastru-violet, alb si negru. Potrivit oamenilor de stiinta, cu cat este mai inchisa culoarea unui aliment, cu atat este mai mare nivelul de antioxidanti care au capacitatea de a mentine tineretea organismului mai mult timp.

Dr. James Joseph, un neurolog de la Universitatea Health Nutrition and Research Center on Aging spune ca daca ar fi sa manance doar o „culoare” pe zi, aceea ar fi violet.

alimente cu pigment violet

Pigmentii violet din alimente reprezinta niste compusi flavonoizi si resveratrol, cu actiune puternic antioxidanta. Numeroase cercetari au constatat ca acest pigment, pe termen lung, ajuta la scaderea valorilor tensiunii arteriale, iar resveratrolul contribuie la relaxarea muschilor peretilor arteriali, imbunatateste circulatia sangelui si curata arterele de grasimi.

Iata mai jos ce beneficii are pigmentul violet din alimente:

  • Alimentele cu pigmentul violet au proprietati puternice antiinflamatoare – acestea contin o varietate de polifenoli care reduc inflamatiile din organism si actioneaza ca un medicament cu actiune antiinflamatoare (fie ca e vorba de viroza, raceala, tuse, inflamatia gatului, etc.).
  • Pigmentul violet din alimente reprezinta un bun tratament in cazul ulcerului – un studiu realizat in anul 2011 a constatat ca antocienii din mure au redus formarea ulcerului la sobolani. Cercetatorii cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca antioxidantii au impiedicat oxidarea, stimuland activitatea altor antioxidanti importanti, cum ar fi glutationul, care este in mod natural prezent in organism.
  • Pigmentul violet poate trata ficatul bolnav – acesta este un excelent antioxidant care reduce deteriorarea ficatului cauzata de virusuri, alcool sau alti factori toxici.
  • Pigmentul violet protejeaza inima – alimentele violet reduc colesterolul cu pana la 13% si mentin sanatoase vasele de sange.
  • Pigmentii violeti previn infectiile urinare – pentru ca are un puternic efect antiinflamator si antibacterian, pigmentul violet din alimente elimina infectia si inflamatia de la nivelul cailor urinare.
  • Pigmentii violet distrug celulele canceroase – s-a dovedit ca resveratrolul inhiba raspandirea cancerului si distruge celulele tumorale in cazurile cancerului de prostata, de san, piele, plaman, ficat si sange. Strugurii violeti se pare ca sunt cei mai sanatosi, deoarece acestia contin cele mai mari cantitati de resveratrol.

In concluzie, trebuie sa stii ca exista suficiente motive pentru a include alimentele cu pigment violet in dieta ta, dar si sa le folosesti in calitate de ,,remediu natural”, atunci cand este cazul, alaturi de celelalte medicamente prescrise de medici.

Nu uita ca natura poseda proprietati magice de vindecare!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...