15.7 C
București
joi, martie 28, 2024

Paducelul, o planta miraculoasa pentru sanatatea inimii

Legendele spun ca cununa de spini a Mantuitorului era impletita din paducel, planta despre care se stie ca are numeroase puteri de vindecare pentru om, de la probleme digestive si urinare la pietre la rinchi si retentia apei. Insa, vom vorbi despre renumele plantei in ceea ce priveste afectiunile cardiace si circulatorii.

Se crede ca fructul de paducel este cel mai bun tonic cardiac descoperit vreodata. Este inofensiv si nu are efecte secundare, nu este contraindicat in nicio afectiune cardica, decat acolo unde este nevoie de altfel de interventii.

Medicina moderna foloseste extractul din fructe de paducel pentru a trata hipertensiunea, hipotensiunea, bataile de inima prea rapide sau prea lente, bolile valvelor cardiace, anghina, inflamarea miocardului, acumularea de fluide si arterioscleroza.

Paducelul ajuta in cazul insomniilor celor bolnavi de inima, intareste muschiul inimii, face bine bolnavilor de inima varstnici si ajuta la degajarea peretilor arteriali. Se stie ca a fost descoperit in secolul al XVIII-lea de un cleric englez, John Wesley, care a observat ca atunci cand caii erau extenuati mancau fructe de paducel si isi reveneau rapid. Wesley a început să il foloseasca ca tonic general si sa il dea si enoriasilor, rezultatele excelente nu au intarziat sa apara.

Inca din acea vreme paducelul era considerat un panaceu al bolilor de inima. Are un rol important pentru circulatie, intarind pulsul slab si regland ritmul batailor, corecteaza tahicardia, simpla aritmie sau brahicardia. In bolile valvulare de inima este cu adevarat remarcabil, fie ca este afectata zona mitrala, fie ca este vorba de zona aortica.

Paducelul – Cercetarile moderne au ajuns la aceleasi concluzii ca a celor din secolele trecute:

  • Paducelul are rol important in ameliorarea curculatiei arteriale coronariene;
  • Imbunatateste metabolismul celulelor cardiace si le sporeste oxigenarea;
  • Ameliorarea circulatiei si oxigenarea dau posibilitatea ca o inima vatamata prin degenerare sa fie eficienta mult timp;
  • Rezolva perturbatiile circulatorii cerebrale din pre-scleroza creierului, precum ametelile si suntele neplacute, pierderea luciditătii si a memoriei, migrene vasomotorii.

Paducelul se foloseste cu succes pentru inima senila, adica o strare functionala provocata de batranete, mai ales unde exista probleme de circulatie.  Iar bolile de inima asociate cu anemie, solicitari crescute, forturi, infectii sunt tinute sub control cu aceasta planta minune, care poate fi luata pe termen lung fara probleme. Nu interactioneaza cu alte medicamente de inima si este extrem de eficienta in fibroza miocardica, cand peretii arterelor se ingusteaza treptat.

Inainte de a incepe un tratament cu ceai din fructe de paducel, este bine sa consulti medicul.

Tinctura de paducel:

  • Fructe de paducel
  • Apa fiarta

Apa fiarta se toarna peste fructele de paducel, care se lasa la imbibat. Se mai pot imbiba in vodka sau gin. Se amesteca si se toarna in sticlute, dar cel mai bine este sa lasati prepararea tincturii pe mana specializtilor. Se foloseste pe perioade mari de timp, chiar luni in cazul persoanelor varstnice. Se iau 15-20 de picaturi de tinctura de paducel in apa de 3 ori pe zi. Tinctura de paducel este un bun tonifiant general, dat in special persoanelor care sufera de afectiuni ale inimii asociate cu stress, oboseala si eforturi.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Ceaiuri indicate si contraindicate in sarcina

Ceaiul bebelusului. Pro sau contra

Ceaiul de echinaceea. Antibioticul natural contra infectiilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole