6.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Migdalul, arborele reinnoirii vietii

Migadalul a fost elogiat de invatatii si medicii Antichitatii, fiind recomandat cu incredere pentru diferite afectiuni, inclusiv de medicii arabi. In Tara Sfanta, migdalul este primul care infloreste, astfel el vesteste desteptarea naturii si reintoarcerea la viata.

Migdalul, arborele reinnoirii vietii – compozitie chimica a arborelui

Semintele de migdale dulci contin ulei in proportie de 50-55%, amigdalina si emulsina. Din semintele de migdal, precum si din semintele altor fructe (caise, mere, prune, nectarine) au fost izolati compusi netoxici, ce contin vitamina B17. Dupa cum a demonstrat dr. Dean Burk, un om de stiinta american, vitamina B17 este anticanceroasa.

Uleiul esential din migdal amar contine benzaldehide si acid prusic. Actiunea principala este antispasmodica, anestezica, anticanceroasa, narcotica, vermifuga si usor laxativa.

Migdalul, arborele reinnoirii vietii – indicatii majore

Migdalele sunt unele dintre semintele ale caror proprietati nutritive se impletesc cu cele terapeutice. Valoarea lor energetica este de 615 kcal la suta de grame de seminte uscate.

Utilizare:

  • se folosesc pentru efectele lor vermifuge si usor laxative, dar mai ales pentru preventia cancerului;
  • mai multi specialisti recomanda introducerea migdalelor in dieta pentru reglarea tranzitului prin colon si prevenirea cancerului de colon;
  • cercetari recente au aratat ca introducerea migdalelor in dieta este asociata cu cresterea nivelului lipoproteinelor de inalta densitate in sange si scaderea nivelului lipoproteinelor de joasa densitate;
  • in medicina traditionala asiatica, migdalele sunt recomandate pentru intarirea memoriei, recomandare neconfirmata stiintific, insa.

Migdalul, arborele reinnoirii vietii – cum se administreaza migdalele in tratamente terapeutice

In preventia cancerului este necesara o doza zilnica de 250-500 mg de amigdalina sau vitamina B17. Acest aport se poate realiza daca se consuma intre 6 si 8 samburi de migdale. Ca sa se observe importanta lor, acelasi aport se poate obtine din 20-25 samburi de cirese sau mere, 10 samburi de caise.

Migdalele se folosesc in diferite produse cosmetice, precum si in industria alimentara, pentru aroma sa deosebita. Migdalul, ca multi alti arbori, face parte din pomii binecuvantati. In ebraica veche, cuvantul migdala inseamna „darul lui Dumnezeu”. Astfel, aceste seminte sunt daruri de sus pentru sanatatea omului.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole