Mierea de pin. O reteta veche pentru stimulare naturala a imunitatii

Mierea de pin. O reteta veche pentru stimulare naturala a imunitatii (2)

Miliarde de celule formeaza sistemul imunitar, celule ce stau ca o adevarata armata in calea oricaror inamici ai sanatatii. Aceasta armata de celule ce lupta neincetat cu radicalii liberi trebuie intarita si stimulata cat mai des, prin metode naturale, care sa dureze si sa fie eficiente. 

Lista cauzelor care slabesc imunitatea este destul de lunga. Cea mai mare grija pentru mentinerea sau intarirea imunitatii trebuie sa o aiba oamenii care fac eforturi psihice sau fizice exagerate, nu dorm suficient, sunt supusi radiatiilor nocive, temperaturilor scazute, traiesc in medii cu gaze poluante. Tot atat de periculoase sunt alimentatia nesanatoasa, consumul de alcool si fumatul.

Sistemul imunitar slabit este reprimat si mai mult atunci cand omul se indoapa cu tot felul de medicamente la moda, experimentandu-le pe cont propriu, fara sa consulte medicul. Analizele de laborator arata ca o mare parte dintre produsele farmaceutice nu au efectul preconizat. In schimb, folosirea lor indelungata sau in exces are urmari fatale pentru imunitate. De exemplu, antibioticele prescrise pentru afectiuni reumatice nu se elimina din organismul nostru timp de 5 ani, iar o cantitate mare acumulata in timp slabeste considerabil imunitatea.

Iata mai jos o retete din strabuni pentru intarirea imunitatii cu miere de pin:

1 kg de conuri de pin se spala, se taie fiecare in patru si se fierb in 3 litri de apa, pe un foc slab, pana devin moi. Se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 kg de zahar. Se pune inca o data pe foc si se aduce pana aproape de fierbere, dar in niciun caz nu se fierbe. Se toarna in borcane, adaugandu-se 2-3 linguri suc de lamaie la fiecare 700 ml. Conurile ramase se piseaza, se amesteca cu putin sirop si se folosesc in loc de dulceata.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.