9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Lupus – simptome si complicatii, preventie si tratament

Lupus este o tulburare autoimuna cronica, care determina corpul sa atace propriul sistem imunitar. Simptomele bolii vin si se duc, depinzand in mare masura de factorii de dieta si de stilul de viata. Tratamentul natural impotriva lupusului poate ajuta la reducerea inflamatiei in organism si la ajutarea pacientilor sa-si usureze simptomele.

Simptomele bolii:

  • Oboseala extrema
  • Febra recurenta
  • Dureri musculare si articulare
  • Circulatie slaba
  • Iritatii ale pielii
  • Fotosensibilitate
  • Simptome respiratorii si cardiace
  • Retentia lichidelor
  • Slaba productie de lichide
  • Probleme digestive
  • Insomnie
  • Pierderea parului
  • Pierderea libidoului
  • Dureri de cap
  • Ulcer
  • Schimbari de dispozitie

Lupus – simptome si complicatii, preventie si tratament – Complicatii ce pot aparea:

Deteriorarea leziunilor pulmonare: Sindromul pulmonar se poate dezvolta atunci cand muschii diafragmatici devin slabi. Aceasta afectiune cauzeaza dificultati de respiratie si o sensibilitate mai mare la infectii.

Leziuni ale rinichilor: Un tip de inflamatie a rinichilor numit nefrita poate sa apara atunci cand rinichii nu pot filtra toxinele si deseurile din sange.

Tulburari metabolice si tiroidiene: Lupusul creste riscul de boala tiroidiana autoimuna.

Tesutul conjunctiv si leziunile nervoase: Lupusul poate provoca leziuni ale maduvei spinarii si ale creierului.

Risc crescut de boli de inima: Inflamatia pe termen lung poate provoca leziuni ale inimii, vaselor de sange si tesuturilor din jurul inimii.

Erithematosul cutanat de lupus: Aceasta afectiune implica simptome legate de piele.

Lupusul neonatal: Lupusul neonatal apare atunci cand mama cu lupus trece anumiti anticorpi la copilul sau nenascut. Poate provoca probleme hepatice, scaderea cantitatii de sange si alte simptome minore.

Lupus – simptome si complicatii, preventie si tratament – Prevenire si tratamentul naturist al lupusului

1. Prevenirea deficientelor nutritive. Deficientele nutritive slabesc sistemul imunitar, care poate provoca oboseala si poate face organismul mai susceptibil la boli. Pentru a va ajuta sa pastrati simptomele lupusului in frau, mancati o dieta nutritiva plina de fructe si legume proaspete si grasimi sanatoase. Unele dintre cele mai bune alimente pentru tratamentul lupusului includ ulei de nuca de cocos, nuci si seminte.

2. Odihna suficienta. Stresul si lipsa somnului pot provoca oboseala si niveluri scazute de energie. Pentru a ajuta la reducerea riscului de anxietate, depresie, confuzie si inflamare din cauza lupusului, este important sa aveti intre 7-9 ore de somn pe noapte.

3. Evitati fumatul si toxinele. Fumatul creste riscul de complicatii ale lupusului. Acesta creste incidenta leziunilor pulmonare si poate duce la boli de inima, accident vascular cerebral si infectii. Tigarile slabesc sistemul imunitar, incetinesc fluxul sanguin, cresc presiunea sangelui si agraveaza inflamatia.

4. Ramaneti activ. O viata activa este o parte importanta a tratamentului impotriva lupusului. Exercitiile pot ajuta la mentinerea articulatiilor flexibile, la intarirea inimii si plamanilor, la reducerea nivelului stresului si la imbunatatirea functiei imunitare. Activitatile cu impact scazut pot oferi cele mai multe beneficii. Incercati mersul pe jos, ciclism, inot, meditatie sau rugaciune, dans, aerobic de apa sau pilates.

5. Protejati-va pielea. Expunerea la soare poate declansa o inflamare a lupusului. Protejati-va pielea de arsurile solare folosind o protectie solara naturala, netoxica si purtati ochelari de soare si o palarie in aer liber. Asigurati-va ca alegeti un produs natural fara substante chimice care sa nu agraveze iritarea pielii sau sa provoace inflamatii.

6. Cresteti consumul de vitamina D. Cercetarile au aratat o legatura intre deficitul de vitamina D si lupus. Studiile au aratat ca 67% sau mai mult din pacientii cu lupus nu au suficienta vitamina D in fluxul sanguin. Petreceti timp in aer liber sau luati un supliment de vitamina D de calitate.

Top 3 produse naturale pentru un sistem imunitar puternic

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole