Lucruri mai putin stiute despre cele mai iubite bauturi alcoolice: berea si vinul

Lucruri mai putin stiute despre cele mai iubite bauturi alcoolice berea si vinul

Exista zicala: „Vinul dupa bere este o placere, iar berea dupa vin este un chin!”. Zicala este pe deplin adevarata deoarece berea are ceva mai putin alcool, iar vinul e ceva mai tare, asa ca merge mai bine dupa.

Cercetatorii spun ca, in general, in privinta alcoolului conteaza cel mai mult cantitatea si mai putin ordinea lor daca vrei sa profiti de beneficiile acestora.

Un pahar cu vin rosu sau vin rose are puteri vindecatoare, in special in bolile de inima, sistemul circulator, tubul gastro-intestinal si sistemului nervos central. Nici berea nu se lasa mai prejos deoarece s-a demonstrat si despre aceasta ca nu contine grasimi sau colesterol, ajutandu-ne sa avem o inima mai sanatoasa, insa daca vrei sa stii ca ai consumat intr-adevar o bere 100% naturala, atunci iti propunem sa bei bere artizanala (bere de casa). Aceasta este produsa in cantitati mai mici, prin fermentatie naturala si cu ingrediente naturale, urmand retete si metode traditionale de producere, fara conservanti, aditivi etc.

Iata mai jos si alte lucruri mai putini stiute despre vin si bere:

  • Pe vremuri, vinul era folosit ca antiseptic pentru curatirea ranilor, iar ca anestezic, provoca somnul si inlatura durerea. De asemenea, inainte de aparitia medicamentelor, oamenii il foloseau ca tranchilizant natural;
  • Berea este bogata in potasiu si saraca in sodiu, fiind recomandata celor care sufera de tensiune arteriala. Aceasta poate preveni formarea unor cheaguri de sange care blocheaza arterele ce transporta sangele la inima si la creier;
  • Vinul este considerat cel mai puternic dezinfectant. Testele de astazi atesta ca vinul ucide microbii de holera intr-un interval de 30 de secunde pana la 10 minute. Bacteriile E. coli mor intre 30 si 60 de minute, iar germenii de febra tifoida mor in 5 minute pana la 4 ore. Multa vreme, cercetatorii au crezut ca ceea ce omoara bacteriile este alcoolul, insa, chiar si fara alcool, vinul continua sa ucida microbii;
  • Consumul moderat de bere imbunatateste memoria si abilitatile gandirii. Aceasta ne poate proteja de boala Alzheimer si alte boli inrudite;
  • In 1950 un cercetator francez a descoperit ca vinul are puteri vindecatoare asemanatoare cu cele ale penicilinei. Chiar si diluat cu apa, in proportie de patru la unu, vinul are aceeasi potenta, in 15 minute, ca si 5 unitati de penicilina per milimetru;
  • Berea contine cantitati mari de antioxidanti, proveniti din hamei si malt, care previn distrugerea celulelor, care poate conduce la cancer;
  • Vinul contine resveratrol, o substanta anticoagulanta care impiedica formarea cheagurilor de sange. Cercetarile au demonstrat ca riscul bolilor de inima scade la 2-3 pahare de vin consumate zilnic;
  • Berea are rolul de a rehidrata rapid organismul si de a intari sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza vitaminelor, carbohidratilor si mineralelor prezente in bautura, care previn eventualele probleme hormonale cauzate de stres si favorizeaza pastrarea unui nivel inalt de glucoza plasmatica;
  • Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Pavia, au demonstrat ca vinul rosu te scapa de carii, prevenind atasarea bacteriilor periculoase pe dinti;
  • Berea te ajuta sa scapi de durerea musculara ce se instaleaza in urma oricarei activitati fizice intense;
  • Un consum moderat de bere este indicat si pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Atentie!! NU faceti exces de alcool!!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...