15.7 C
București
joi, martie 28, 2024

Lista medicamentelor interzise in Europa, dar acceptate in Romania

Anumite medicamente de la noi din tara au la baza substante care au fost scoase de pe alte piete ori sunt supuse unui control. Pana acum, in Romania nimeni nu si-a asumat scoaterea din uz a unui medicament si nu a modificat vreun prospect ca urmare a unor studii interne, ci doar la presiunea organismelor internationale. Asadar, noi iti vom arata in acest articol care este lista medicamentelor interzise in Europa, dar acceptate in Romania.

Lista medicamentelor interzise:

  • Pe primul loc ar fi Algocalminul. Studiile au demostrat ca, metamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala mortala care debuteaza ca o infectie supra-acuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.
  • Aulinul si Piroxicamul sunt si ele nocive. Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor,dar in mod special este prescris in cazul durerilor menstruale. Aulinul este interzis in tari precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat ca provoca frecvent, insuficienta hepatica mortala.
  • Calmantele ca Benalginul (metamizol si antispastic) si Piafenul sunt cele mai riscante de administrat. In Danemarca si Belgia, aceste calmante sunt trecute la rubrica de otravuri.
  • Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se mai regasesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanta denumita noramidopirina metansulfonat sifenilbutazona.
  • Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange a fost scos de pe piata in mai multe tari europene, dar Romania il comercializeaza in continuare.
  • Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis in anii ’60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii.
  •  Antibioticul Isoniazid care duce la distrugerea ficatului este in continuare comercializat in Romania.
  • Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor.
  • Methotrexat, un medicament impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor, iar in Romania este in continuare comercializat si prescris pentru reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
  • Tranchilizantele Pronap si Plaxin produc moartea nou-nascutilor, insa in Romania se vand in continuare.
  • Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca poate produce tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice.
  • Thyreotom forte, un medicament pentru pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005.
  • Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, a fost folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.

Vezi si:

Cand sa nu bei cafea. Consumata dupa anumite medicamente si bauturi, iti poate dauna

Medicamentele si sucul de grapefruit. De ce nu e bine sa le combinati

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole