23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Lipsa poftei de mancare la copii

De foarte multe ori avem tendinta de a-i indopa pe copii cu mancare, crezand ca acestia nu mananca suficient. Daca micutul tau se confrunta cu lipsa pofeti de mancare, nu trebuie fortat pentru ca va percepe masa ca pe o agresiune sau un ritual ce il va face nefericit si anxios.

Lipsa poftei de mancare la copii – Sfaturi utile

Atunci cand un copil se confrunta cu lipsa poftei de mancare, tot ce trebuie sa facem, ca un prim pas, este acela de a-l obisnui cu ore regulate de masa, pentru a-l stimula sa aiba pofta de mancare.

Intre mese, el trebuie sa mai manance cate un fruct. Astfel, oricat de mica ar fi gustarea, va creste si nivelul glicemiei si va induce senzatia de satietate.

Nu incercati sa-l pacaliti cu diverse lucruri sau sa il pedepsiti din cauza ca refuza manancarea, atata timp cat starea de sanatate a copilului este buna, nu trebuie sa intrati in panica!

In cazul in care ati tot discutat cu copilul dumneavoastra cu privire la preferintele lui culinare si vedeti in continuare ca nu vrea sa manance, este cazul sa anuntati medicul specialist/pediatrul. Exista riscul ca micutul sa sufere de urmatoarele afectiuni:

-malnutritie
anemie, prin deficit de fier
-leziuni ale mucoasei bucale sau faringelui (stomatite sau amigdalite)
paraziti intestinali
-tulburari metabolice, etc.

In functie de rezultatul dat de medic in urma unei set de analize, i se va recomanda copilului un tratament (daca este cazul) sau suplimente alimentare, vitamine pentru stimularea apetitului.

Incercati sa-i oferiti copilului acelasi numar de mese ca si pana acum, dar in cantitati mai mici. De asemenea, incurajati-va copilul sa faca diverse exercitii fizice, sa iasa afara la joaca, asa ar putea ca aerul proaspat si efortul depus sa-i faca pofta de mancare.

Daca micutul dumneavoastra nu are manifestari de tip infectios (febra, varsaturi, diaree, eruptii cutanate), puteti incerca diverse siropuri naturale, special concepute pentru a creste apetitul copiilor.

Siropurile naturale sunt recomandate pentru stimularea apetitului la copii, cresterea rezistentei organismului, tratarea slabiciunii, asteniilor, anorexiei, anemiilor, starilor de agitatie, au un efect vitaminizant, antibacterian, tonic digestiv si antiinflamator.

Iata cum se administreaza:

-cate 5-10 ml de cate 3 ori pe zi la copii intre 7-14 ani, cate 5 ml de cate 3 ori pe zi la copii intre 3-6 ani. Se administreaza diluat in 100 ml ceai, cu jumatate de ora inaintea mesei.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Intoxicatia alimentara la copii
Aparatul de aerosoli si beneficiile acestuia pentru copii
Animalele de companie – beneficii, terapie si riscuri pentru copii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole