Langosi. Retete de la bunici

Langosi. Retete de la bunici

Nu exagerez cand spun ca aceasta este cea mai buna reteta de langosi facuta de bunica mea. Langosile facute de bunici sunt delicioase, aluatul este foarte moale si se modeleaza numai cu mainile unse cu ulei.

Daca v-am facut pofta, incercati si voi reteta de mai jos.

Pentru a prepara langosi ai nevoie de:

  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 13 g drojdie proaspata sau o jumatate de pliculet cu deojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • ulei

Cum se prepara langosile:

Incalziti apa si puneti-o intr-un castron impreuna cu drojdia, apoi adaugati zaharul, faina si sarea.

Incepeti prin a framanta compozitia cu mana timp de 10 minte cu mana. La final, aluatul este foarte moale si lipicios, dar pune peste el 2 linguri de ulei. Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca timp de 30 de minute, invelit cu folie alimentara.

Dupa ce aluatul a crescut, ungeti masa de lucru cu putin ulei si impartiti aluatul in 6 bile si dati-i o forma de langosi.

Prajiti aceste langosi in baie de ulei incins pana devin aurii. Acestea se pot manca simple, cu zahar, cu branza, smantana deasupra sau cu dulceata.

Pofta buna !

 

You may also like...