Infuzie si pulbere de anason. Doua preparate benefice sanatatii noastre

Infuzie si pulbere de anason. Doua preparate benefice sanatatii noastre

Semintele de anason sunt cu siguranta cele mai active din punct de vedere terapeutic. Inca din Antichitate, semintele aromatice ale anasonului au fost consi­de­rate un adevarat medicament pentru numeroase afectiuni ale sistemului digestiv.

Iata mai jos doua preparate sanatoase din anason:

-Infuzia de anason: se foloseste doar ca remediu de urgenta (in rest fiind preferata infuzia combinata), in afectiunile diges­tive si respiratorii, in special, proprietatile antispastice ale anasonului fiind puternic potentate de efectul termic al infuziei. Se prepara prin oparirea unei lingurite de se­­minte de anason cu o cana de apa, dupa care se lasa la infuzat timp de 10-15 minute si apoi se filtreaza. Se administreaza cat mai cald.

-Infuzia combinata de anason: se adauga o lingurita de seminte de ana­son usor maruntite intr-un pahar cu apa si se lasa la macerat timp de 8 ore, la temperatura camerei, dupa care se stre­coara. Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca un pahar de apa, dupa care se lasa sa la racit. La final, se combina cele doua extracte, iar preparatul obtinut se va administra pe parcursul unei zile.

-Pulberea de anason: are minunate calitati sti­mu­lente diges­tive, calmante gastrice si intes­tinale, pre­cum si antispastice (favorizea­za opri­rea sughitului, a refluxului gastro-esofagian). Pulberea de anason se obtine prin macinarea cu rasnita de cafea a semintelor plantei, din ea admi­nistrandu-se de 2-3 ori pe zi, cate o jumatate de lingurita. De asemenea, daca semintele sunt proas­pete si moi, ele pot fi mestecate direct.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.