23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Infuzia combinata de coada soricelului, un remediu de succes in afectiunile digestive si biliare

Coada soricelului este o planta fragila, insa este considerata una dintre cele mai puternice antioxidante, antiinflamatoare si cicatrizante din flora mondiala, iar studiile efectuate au demonstrat multe alte calitati vindecatoare ale frunzelor si florilor sale. In acest articol ne-am gandit sa va aratam ce efecte terapeutice are infuzia combinata de coada soricelului.

Aceasta planta intra in compozitia urmatoarelor ceaiuri: antiasmiatic, gastric, hepatic, contra colicilor, anticolitic, diuretic si laxativ-antihemoroidal.

Iata cum se prepara infuzia combinata de coada soricelului:

4 linguri de coada soricelului maruntite se adauga intr-un litru de apa si se lasa la macerat timp de 8 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in alt litru de apa, timo de 5 mi­nute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se apro­ximativ 1 litru de infuzie combinata de coada sorice­lului.

Iata ce efecte terapeutice are infuzia combinata de coada soricelului:

Infuzie combinata de coada soricelului este folosita cu succes in afectiunile digestive si biliare. Cercetarile efectuate au aratat faptul ca principiile active din planta au efecte coleretice (favorizeaza evacuarea bilei) foarte intense, mult mai puternice decat anghi­narea. In caz de dischinezie biliara se administreaza cate o jumatate de cana cu infuzie de coada soricelului, cu jumatate de ora inain­te de fiecare masa, timp de 1 luna, dupa care se poate relua dupa o pauza de 2 sapta­mani. De asemenea, acest preparat se foloseste si ca ad­ju­vant in colecistita, datorita efectului antiinflamator si calmant asupra vezicii biliare.

Infuzie combinata de coada soricelului este indicata in caz de indigestie si dispepsie. Principiile amare din planta ajuta la imbunatatirea peristaltismul tubului digestiv, amplifica secretia de sucuri gastrice si reduc senzatia de greata sau lipsa poftei de mancare. Se administreaza cate o ceasca cu infuzie combinata de coada soricelului, cu 10 minute inainte de fiecare masa.

Infuzie combinata de coada soricelului este indicata si contra colitei si a sin­dromului colonului iritabil. Studiile efectuate arata faptul ca anumite substante si flavonoidele din planta reduc semnificativ inflamatia la nivelul intestinului subtire si gros, ajuta la cica­trizarea epiteliilor lezate si combat eficient spasmele digestive. Se administreaza cate 2-3 cani de infuzie de coada soricelului pe zi, timp de 1 luna cu pauza de 2 saptamani, dupa care tratamentul se poate relua.

Sfat! S-a remarcat faptul ca in afectiunile intesti­nale, efectele terapeutice ale florilor de coada-sorice­lului sunt mai puternice in combinatie cu florile de suna­toare.

Contraindicatii ceai de coada soricelului:

Ceaiul de coada soricelului este contraindicat femeilor insarcinate, iar folosirea indelungata de concentratii mari de coada soricelului poate duce la aparitia de alergii. De asemenea, coada soricelului poate face pielea mai sensibila la lumina soarelui.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Crema pentru afectiunile pielii cu coada soricelului si oxid de zinc

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole