23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024

Indulcitorul artificial ne otraveste! Iata in acest articol de ce!

Unul dintre cele mai cunoscute si folosite indulcitoare inlocuitoare de zahar este aspartamul, acesta fiind un produs extrem de toxic folosit in exces in zilele de astazi. Este folosit in peste 4.000 de produse in intreaga lume si continua sa fie controversat.

Chiar daca producatorii sustin ca este un ingredient foarte sigur, studiile arata cu totul si cu totul altceva. Se pare ca are proprietati alergice, carcinogene si neurotoxice.

Ingredientele aspartamului

Aspartamul a fost descoperit in 1965, cand James Shlatter, chimist la G.D. Searle, descoperea un medicament anti-ulcer. Asparatmul este format din 10% metanol, 50% fenilalanina si 40% acid aspartic.

Acidul aspartic

Ca neurotransmitator in creier, ajuta la transmiterea mai usoara a informatiilor de la un neuron la altul. In cantitate mare, poate crea un influx de calciu in celulele creierului, declansand o cantitate excesiva de radicali liberi, ce pot omora celulele.

In plus, cauzeaza o leziune imensa a celulelor nervoase, de aceea mai este numit si „excitotoxina”. O expunere pe termen lung la aceasta substanta este asociata cu diverse afectiuni cronice, precum pierderea memoriei, pierderea auzului, epilepsie, scleroza multipla, probleme hromonale, dementa, boala Alzheimer, Parkinson, leziuni cerebrale.

In 1971, John Olney, neurolog si cunoscut expert in excitotoxina, a informat G.D. Searle ca a descoperit ca acidul aspartic cauzeaza gauri in creierele soarecilor de laborator. Pana in 1981, Searle nu a instiintat populatia cu privire la aceste descoperiri.

Vezi si 10 alternative la zahar si indulcitori artificiali ce ar trebui incercate!

Aspartamul contine substante asociate cu afectiuni cronice grave

Fenilalanina

Acest aminoacid se gaseste in mod normal in creier. Multe studii, de-a lungul timpului, au aratat ca folosirea in exces a aspartamului creste nivelul de fenilalanina din sange, ceea ce duce la scaderea serotoninei. Acest lucru poate duce la depresie, schizofrenie, crescand totodata riscul de convulsii. Conform studiilor efectuate pe soareci,  fenilalanina este sigura pentru om.

Metanol

Aceasta substanta este un alcool si este ingredientul cel mai controversat din aspartam. Asta se datoreaza faptului ca se elimina foarte greu din organism, asadar este privita ca o otrava ce se tot acumuleaza in organism. Metanolul este oxidat in formaldehida si in acidul formic in organism.

Metanolul este asociat cu probleme ale vederii, precum vedere deformata, afectiuni ale retinei si chiar orbire.

Formaldehida

Formaldehida este un produs cu proprietati carcinogene. Interfereaza cu raspunsul ADN si poate cauza probleme ale retinei si defecte la nastere.

Doza zilnic recomandata de formaldehida este de 7.8mg/zi. O bautura de 1 litru ce contine aspartam contine 56 de mg, ceea ce inseamna de 7 ori mai mult decat doza limita.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole