Idei de aperitive pentru masa de Revelion. 10 preparate cu succes garantat

idei-de-aperitive

Daca ai musafiri de acest Revelion si vrei sa impresionezi, iata 10 preparate cu succes garantat. Ideile de aperitive pentru masa de Revelion sunt simple, usor de realizat si deosebite. 

Idei de aperitive pentru masa de Revelion – preparate din peste

Tarte cu somon afumat. Ingrediente:

  • 250 de gr de somon afumat
  • 100 de gr de unt
  • 130 de gr de faina
  • 4 oua
  • 250 de gr de crema de branza
  • 20 de gr de mac
  • 60 de gr de smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 200 de ml de apa
  • 1 catel de usturoi
  • sare

Se pune o tigaie cu untul si apa, se adauga incet faina cand a inceput sa fiarba. Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se rastoarna intr-un vas si se amesteca cu mixerul timp de 2 minute. Se adauga treptat in compozitie ouale. Aluatul bine amestecat si fin se pune intr-o punga, se gaureste un colt si se pun gogosele presarate cu mac intr-o tava unsa cu unt. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute.

Se scot mini-tartele din cuptor, se gauresc in mijloc si se mai dau 10 minute la cuptor. Intre timp se face umplutura, amestecandu-se bine celelalte ingrediente: somonul, crema de branza, smantana, mustarul, usturoiul zdrobit si sarea. Cand tartele sunt racite, se pune umplutura in fiecare si se servesc.

Sendvisuri cu somon si hrean sau capere. Ingrediente:

  • 250 gr de somon afumat
  • 100 gr crema de branza
  • 2 lingurite de hrean ras sau cateva capere
  • ierburi aromate
  • 4 felii de paine de secara
  • ou fiert
  • lamaie feliata

Se amesteca crema de branza cu hreanul sau caperele, in functie de preferinta. Se pun apoi fasii de somon, peste care se presara ierburile aromate, se adauga si ou fiert bucati si o jumatate de felie de lamaie.

Ansoa marinate cu masline:

  • 500 gr de ansoa proaspete
  • 1 pahar otet de mere
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi
  • masline umplute cu gogosari

Se curata pestele bine si se taie fasii. Se pune intr-un castron, peste care se adauga otetul, sare. Se acopera vasul si se lasa cateva ore la marinat. Se iau fasiile de peste, se amesteca in ulei, usturoi zdrobit si patrunjel tocat fin. Se ia fiecare fasie si se invelesc masline cu ele.

Idei de aperitive pentru masa de Revelion – preparate cu legume si branza

Rulouri cu spanac si branza. Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna
  • spanac proaspat sau congelat
  • branza ricotta
  • 100 gr de parmezan
  • 230 gr de branza mozzarella
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita amestec italian de ierburi
  • sos pentru pizza
  • sare
  • piper

Se lasa cuptorul la incins, apoi se amestca spanacul cu branza ricotta, parmezanul, oul, usturoiul si mixul italian. Se potriveste de sare si piper. Foile de lasagna se sterg bine cu prosop absorbant de bucatarie, se injumatatesc pe latime si se pune pe fiecare cate 2-3 lingurite din amestecul de spanac.

Se ruleaza fiecare foaie de lasagna umpluta, se toarna sos de pizza si mozzarella rasa deasupra si se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc calde.

Aperitiv cu paste tortellini. Ingrediente:

  • tortellini cu aroma de branza facute dupa instructajul de pe ambalaj
  • rosii cherry
  • branza taiata cuburi
  • masline fara samburi
  • dressing italian
  • bete de frigarui

Se baga tortellini in dressingul italian si se lasa peste noapte in frigider. A doua zi se fac frigaruile intepand tortellini, cuburile de branza, rosiile cherry si maslinele.

Ciuperci umplute cu branza. Ingrediente:

  • 20 ciuperci mari
  • 2 cepe potrivite tocate fin
  • 100 gr parmezan ras
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

Dupa ce s-au curatat ciupercile, se lasa intr-un vas cu apa. Picioarele de la ciuperci se toaca si se pun la calit, alaturi de ceapa si usturoi in ulei de masline. Cand sunt gata, se presara sare si piper si se lasa la odihnit 15 minute. Verdeata tocata marunt se adauga compozitiei, iar ciupercile se pun frumos intr-o tava. Se presara sare si piper peste ele, apoi se umplu cu compozitia.

Se lasa ciupercile la cuptor pentru 30 de minute, iar la final, se scot, se adauga parmezanul ras si se mai lasa sa se topeasca si sa se rumeneasca bine.

Idei de aperitive pentru masa de Revelion – preparate din carne sau oua

Frigarui cu piept de pui. Ingrediente:

  • 4 bucati de piept de pui taiate cuburi
  • 450 de gr de bacon
  • 100 gr sos de barbecue

Se pune carnea de pui invelita si bacon si infipta in frugarui. Se da prin sos si se lasa la cuptor 20 de minute.Se scot frigaruile si se mai dau o data prin sos, apoi se reintroduc in cuptor tot pentru 20 de minute. Se servesc calde.

Mini-lasagna. Ingrediente:

  • 24 bucati de aluat
  • 350 gr de mozzarella rasa
  • 350 gr branza ricotta semi-degresata
  • 340 gr de carne tocata de curcan
  • 230 gr ceapa tocata
  • 100 gr ciuperci tocate
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr sos tomate
  • 3 lingurite oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Se calesc bine ciupercile, carnea si ceapa, la care se adauga sare si piper. Se lasa la foc pana cand carnea se prepara bine, apoi se adauga usturoiul, sosul de tomate, oregano. Se mai lasa pe foc 10 minute. Separat, intr-un vas se amesteca branza ricotta cu oregano si busuioc.

Se pun foi de aluat in forme de briose. Se adauga jumatate compozitie de branza si jumatate de carne. Se mai pune deasupra putin sos de tomate si mozzarella rasa. Se lasa la cuptorul incins pentru 10 minute.

Briose cu carne. Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de placinta
  • 400 gr de carna tocata de vita
  • 1/3 cana de branza Cheddar rasa
  • 2 linguri ceapa taiata fin
  • 1/2 cana sos barbecue
  • sare
  • piper

Se prepara carnea de vita la foc potrivit pana se face maronie, apoi se adauga ceapa, sosul, sare si piper. In fiecare forma de briose se pune hartie, apoi se adauga carne. Se lasa la cuptor timp de 12 minute, se scoate de la cuptor, se adauga si branza rasa si se mai pune pana cand aceasta se topeste si capata o culoarea frumoasa. Se servesc calde sau reci.

Oua umplute:

  • 6 oua
  • mustar dulce
  • maioneza
  • pate de porc
  • frunze de patrunjel

Se fierb ouale tari. Se taie pe din doua cand s-au racit, se scot galbenusurile, se amesteca cu maioneza, mustar si pate de porc. Se umplu ouale si se orneaza cu frunze de patrunjel.

 

You may also like...