Iaurtul, cel mai bun aliment pentru zile calduroase

Iaurtul, cel mai bun aliment pentru zile calduroase

In zilele calduroase avem cu totii o stare de moleseala si de epuizare, insa pentru a ne reveni avem nevoie de o alimentatie corecta care sa ne furnizeze necesarul zilnic de vitamine si minerale.

Lactatele sunt in mare parte neutre in ceea ce priveste racorirea organismului, dar cel mai racoritor este considerat iaurtul.

Considerat originar din Turcia, iaurtul este un produs lactat foarte nutritiv prin adaugarea unor culturi active (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus si Lactobacillus acidophilus).

Acesti agenti fermenteaza laptele, aducandu-l intr-o stare semisolida sau solida si dandu-i iaurtului gustul caracteristic, putin acrisor. In timp ce retine continutul considerabil de proteine si calciu al laptelui, iaurtul, cu culturile sale active, are si calitati pe care laptele simplu nu le are.

Iata mai jos ce beneficii are iaurtul si de ce este atat de important sa-l consumam in zilele calduroase:

De ce este iaurtul sanatos

-Datorita bacteriilor probiotice (lactobacteriile si bifidobacteriile), iaurtul imbunateste digestia, regland tranzitul intestinal;

-Iaurtul este un aliment usor digerabil, iar aminoacidul tirozina din acesta stimuleaza activitatea creierului si de aceea iaurtul este o gustare minunata mai ales in zilele calduroase, cand aveam o stare permanenta de moleseala;

-Este indicat ca femeile, in special, sa consume iaurt deoarece calciul si proteinele suplimentare continute de acesta pot reduce pierderile din oase in perioada postmenopauzala;

-In studiie de laborator iaurtul a stimulat celulele umane sa produca mai mult unterferon, unul dintre agentii organismului care lupta impotriva infectiilor;

-Unul dintre lucrurile bune legate de culturile iaurtului este efectul benefic pe care il au asupra sanatatii intestinelor. Se stie despre iaurt ca ajuta la prevenirea si controlarea diareei cauzate de bacterii sau de medicamentele antibiotice. Iaurtul este el insusi un antibiotic care ofera protectie contra invadatorilor bacteriali, cum ar fi salmonela.

-Un studiu recent arata ca o cana care contine cultura activa Lactobacillus acidophilus, reduce incidenta vaginitei la femeile susceptibile de aceasta afectiune.

-Iaurtul previne diabetul si ateroscleroza;

-Iaurtul este foarte eficient si folosit extern, pentru aplicatii in caz de arsuri solare si dermatoze;

-Un consum regulat de iaurt mareste rezistenta sistemului imunitar si imbunatateste starea generala a sanatatii.

Sfaturi utile:

-Cand cumperi iaurt, trebuie sa citesti bine eticheta si sa te asiguri ca acesta contine culturi care previn cancerul – pe eticheta trebuie sa scrie “culturi active” si sa verifici si data expirarii;

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...