„Aceasta branza este facuta in luna noiembrie cu 100 de litri de lapte. Normal, o vindem la cel putin 8-9 luni, tot timpul lumea ne cere. Si cand spunem vedeti ca maine avem branza vedeta, noi o numim asa, branza vedeta, cred ca in 3-4 ore deja e comandata”, povesteste Adriana Formenti, producator de branzeturi.
Ferma Adrianei Formenti din Sarbova, o italianca indragostita de Romania, este una dintre cele 3 din judetul Timis care fac parte din platferma.ro. Aici se produc lactate din ingredinte 100% naturale. Saptamanal, sute de bucati de branza Sarbova, Tondello, Tomasar sau Ricotta, produse cu mirodenii din propria gradina, iau drumul Timisoarei, unde sunt cei mai multi clienti.
„Produsele sunt fantastice, oricum noi suntem indragostiti de Italia si m-am bucurat foarte mult sa descopar Strachino aici”, spune Victoria Borbely, cumparator.
Portalul platforma.ro prezinta gospodariile care produc pentru piata locala si nationala, de la microferme la inceput de drum, la cele cu traditie. Ideea a aparut in judetul Brasov si ii apartine Adei Teicu.
„Am incercat sa le avem din toate partile, la inceput am dat pur si simplu mail celor pe care i-am vazut eu ca se preteaza, ca sunt cat mai naturali. Ei au fost foarte deschisi, toti au fost foarte deschisi. Eu ma gandesc ca proiectul ar fi trebuit sa fie facut de Romania in sine. Am tot asteptat o chestie de genul asta, am tot vrut sa o vad, am pus mana si am facut-o”, explica Ada Teicu, initiatorul platferma.ro.
Prin intermediul Platferma, clientii pot vedea cu ochii lor drumul produselor din gospodarie, in farfurie.
„Ei sunt foarte deschisi, te duci la ei in batatura, iti arata fiecare lucru unde este, iti da sa gusti, te invita, nu pleci cu mana goala. Adica e ca la bunica. Nu stiu cum a uitat lumea lucrurile astea”, continua Ada Teicu.
Odata ajunsi pe harta nationala a microfermelor, asteptarile sunt mari pentru micii producatori
„Speram intr-un fel sa ne ajute sa marim putin clientela. Cred ca este aceasta posibiliate. Produsul nostru este tot mai cautat de persoane care au dorinta sa manance ceva facut cu grija si natural”, continua Adriana Formenti, producator de branzeturi.
Platferma.ro a aparut din nevoia de a stii unde mai gasim inca hrana sanatoasa, crescuta natural. Producatorii care vor sa faca parte din acest program se pot inscrie gratuit, insa selectia este facuta numai dupa ce initiatorii portalului se asigura, personal, ca produsele respecta standardele impuse.
Sursa: digi24.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: