20.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Hidroterapia si beneficiile terapeutice ale apei

Hidroterapia este o terapie alternativa de tratament pentru mai multe afectiuni/boli, care are la baza utilizarea proprietatilor apei.

Beneficii hidroterapie

Beneficiile terapeutice ale apei sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. De exemplu, se spune ca in secolul XIX, un preot din Bavaria si-a tratat enoriasii cu bai de apa rece, imediat dupa ce el a sustinut ca s-a vindecat de tuberculoza folosind aceasta metoda si a eliminat toate toxinele din organism.

Terapeutii considera ca apa calda sau rece, in contact cu corpul omenesc, declanseaza o serie de reactii ce duc la: stimularea sistemului imunitar, revigorarea circulatiei sanguine, imbunatatirea digestiei si reducerea stresului, elimina toxinele din organism si imbunatateste aspectul pielii.

Hidroterapia este utilizat pentru a trata acneea, artrita, racelile, durerile de cap, bolile de stomac, durerile musculare, tulburarile de somn si mentin o permanenta stare de relaxare.

Hidroterapia include tratamentul cu bai de aburi, saune, bai de picioare, bai de sezut, dar si aplicarea de comprese cu apa rece si calda.

-Baile de sezut

Acestea sunt recomandate pentru hemoroizi, sindromul premenstrual, cistita si chiar polipi.

-Sauna si baile cu aburi (baia turceasca)

Aceste tehnici stimuleaza corpul sa elimine toxinele prin piele, iar aburul poate avea un efect mai puternic asupra sistemului respirator.

-Impachetari

Aceasta tehnica este folosita pentru raceli, bronsite, afectiuni ale pielii, infectii si dureri musculare.

-Cataplasme calde

Acestea sunt recomandate pentru tratamentul unor afectiuni acute, cum ar fi racelile.

Baile reci stimuleaza eliminarea excesului de temperatura din corp si sunt recomandate doar persoanelor sanatoase, cu un organism rezistent si calit.

Baile cu temperatura obisnuita sunt recomandate pentru efectul lor reconfortant, iar baile calde au un efect calmant si sunt recomandate in insomnii.

Baile fierbinti sunt recomandate in raceli (dar fara ca bolnavul sa aiba febra) deoarece aceasta baie provoaca o incalzire generala a organismului si stimuleaza procesul metabolic, eliminand toxinele si relaxand musculatura corpului.

Exista numeroase tipuri de bai pentru tratarea diverselor afectiuni, multe dintre ele se pot face si acasa, cum ar fi baile cu plante medicinale (salvie, musetel, pelin, scoarta de stejar, soc, tarate, etc.).

Vezi si:

Balneoterapia. Cum sa te vindeci cu ajutorul apei minerale

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole