Gem de visine. Reteta lunii iunie

reteta-gem-de-visine

Se spune ca visinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze si au efect antiinflamator si analgezic. Pot reduce durerea mai bine decat aspirina si pot oferi protectie antioxidanta comparabila cu suplimentele alimentare, precum vitamina E.

Folosite in starea lor naturala, in compoturi sau gemuri, visinele sunt benefice organismului nostru.

Mai jos va aratam cum sa pregatiti gem de visine, reteta lunii iunie.

Ingrediente (2 borcane):

– 1 kg visine fara samburi;
– 300 gr zahar;
– 2 – 3 picaturi de zeama de lamaie.

Mod de preparare:        

In primul rand se spala visinele, se scot samburii si se rup coditele. Visinele se pun intr-o oala incapatoare deoarece vor incepe sa faca spuma si trebuie sa avem grija sa nu dea pe afara in timpul fierberii.

Apoi se pune zaharul. Visinele se fierb pana cand nu vor mai face spuma, avand grija sa amestecam din cand in cand. Punem intr-o farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge este gata de fiert .

Borcanele se spala apoi si se sterilizeaza, iar inainte de a opri focul se pun picaturile de lamaie si se mai tine gemul de visine inca 5 minute pe foc. apoi se pune fierbinte in borcane si se intorc pentru sigilare. Borcanele se pun apoi in cuptor cu prosopul ud deasupra si se mai tin 15 – 20 minute la 120 grade apoi le lasam in cuptor pana se racesc.

Pofta buna !!!
VIDEO:

Cum scoti samburii visinelor

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Beneficiile si proprietatile visinelor

Cum se prepara dulceata perfecta

Masti de fata cu visine si cirese

 

You may also like...