Gem de gutui fara zahar. Reteta sanatoasa de toamna

gem de gutui

Cu un gust inconfundabil de dulce-astringent si cu parfumul lor minunat de toamna, gutuile sunt ideale pentru mai multe preparate: gem, sirop, compot etc. Combinate cu mere sau alte fructe de sezon, acestea vor oferi si mai multa savoare preparatelor la borcan sau prajiturilor.

De asemenea, trebuie sa stiti ca aceste fructe cu “puf galben ca de pui” sunt foarte sanatoase, fiind bogate in vitamine si minerale (vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu si sodiu).

Citeste si: Beneficiile gutuilor, fructele fericirii

Daca doriti sa le consumati in cantitati mai mari si pe o perioada mai lunga de timp, dar si intr-un mod cat mai sanatos, va recomandam aceasta reteta de gem de gutui fara zahar.

Pentru a prepara gem de gutui fara zahar ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 5 gutui
  • 2-3 mere
  • 30 ml de suc de lamaie

Mod de preparare gem de gutui fara zahar:

Pentru inceput se curata de coaja gutuile si merele, se scot cotoarele si apoi se dau pe razatoare sau prin robotul sa le marunteasca bine.

Rezultatul obtiunt se adauga intr-o oalasi se adauga 20-30 ml apa, pentru ca pasta sa nu se lipeasca de fundul oalei si apoi se pune pe aragaz, la foc mic.

Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi, iar dupa 20-30 minute pasta este gata. La final se adauga sucul de lamaie proaspat stors.

Gemul se adauga in borcane de sticla curate si se pastreaza la rece. Pentru ca gemul de gutui sa reziste mai mult timp se fier borcanele pe bain-marie, timp de 30 de minute. La final se scot din apa, se acopera cu prosoape groase si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar la final se pot muta intr-un loc racoros.*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...