Gem de dovleac. Retea aromata a toamnei

reteta gem de dovleac

Nimic nu se compara cu gustul, culoarea si aroma inconfundabila a dovleacului. Din dovleac se pot prepara numeroase retete delicioase si sanatoase, insa astazi a venit randul gemului. 

Reteta gem de dovleac

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 8 cani cu miez de dovleac taiat cubulete
  • 6 cani cu zahăr
  • 2 portocale
  • jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si se taie in cuburi mici si se amesteca cu zaharul. Amestecul se lasa asa o noapte intreaga pentru a-si lasa sucul. A doua zi, se pune cratita pe foc impreuna cu portocalele, lamaia taiata feliute mici si scortisoara. Se amesteca bine si se fierbe la foc mic timp de aproximativ 2 ore. La final, se toarna in borcane inchise etans si se depoziteaza in frigider.

Acest gem de dovleac este plin de beneficii pentru sanatatea noastra, este aromat si poate fi o buna optiune pentru micul dejun din iernile friguroase.

 

You may also like...