6.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Etapele construirii unei case pe structura de lemn

Construirea unei case pe structura de lemn este un proces complex, care aduce multe satisfactii, daca se iau in calcul atat partile pozitive, cat si cele negative. Iata care sunt etapele construirii unei case pe structura de lemn.

Pe langa faptul ca structura de lemn este una mult mai sanatoasa, aceasta poate fi la fel de rezistenta ca structura din beton. Lemnul este un material folosit dintotdeauna pentru constructii, este eficient si mai ieftin. Dar si mai important este faptul ca o structura de lemn se realizeaza intr-un timp mult mai scurt decat o casa de zidarie.

Inainte de a prezenta etapele propriu-zise, este important sa precizam ca pentru a incepe constructia casei aveti nevoie de autorizatie si proiectul casei. Aceste procese nu sunt cele mai usoare, caci ele includ obtinerea de certificate si avize de la furnizorii de servicii, procese ce pot dura o perioada. Vezi si: Case care se construiesc repede

Etapele construirii unei case pe structura de lemn – fundatia casei si structura

Fundatia unei case cu structura de lemn nu este neaparat diferita de fundatia unei case cu alta structura. Inainte de a turna fundatia este bine sa stiti gradul de inclinare al terenului si natura geotehnica a terenului. Structura casei de lemn se poate incepe imediat dupa terminarea fundatiei, decofrarea exterioara a placii este important sa nu se faca inainte de 21 de zile.

La structura casei de lemn se foloseste lemn de brad, molid sau pin. Deci, bucatile se monteaza piesa cu piesa exact in locul unde se ridica structura, ea nu vine montata de-a gata. Acesta este sistemul sandwich, mai exista varianta panourilor prefrabricate sau ridicarea unei structuri traditionale din lemn masiv.

Montarea structurii se face incepand cu montarea unei talpi de lemn exact pe fundatie, cu strat hidroizolator. Dupa asamblarea pieselor de lemn, se aplica atat pe exterior, cat si pe interior OSB, material cu proprietati hidrofuge.

Etapele construirii unei case pe structura din lemn – acoperisul si finisajele

Acoperisul poate fi din orice material folosit, mai putin tigla de beton, caci greutatea acesteia nu o permite. Sub stratul de tabla, se monteaza o membrana speciala, ce are ca scop protectia impotriva condensului. Se monteaza apoi sistemul de prindere al tiglei, care prevede si lasarea unui spatiu de 5 cm pentru ventilatie, apoi se monteaza invelitoarea aleasa.

Dupa ce structura a fost montata, lemnul este tratat cu un strat ignifugo-insectofungicid, dar doar in conditiile in care lemnul prezinta umiditate sub 20%, altfel stratul de protectie este inutil. Acest strat se da dupa montarea pe exterior a OSB-ului.

La final se executa finisajele exterioare si cele interioare.

Primul stat din lume care isi obliga cetatenii sa construiasca numai case eco, cu panouri solare

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole