20.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Durerile in gat. 3 remedii naturiste extrem de utile

Durerile in gat sunt insuportabile, mai ales cand vin insotite si de o raceala zdravana. Pe langa febra si frisoane, inflamarea amigdalelor ne poate da adevarate batai de cap, mai ales ca fiecare inghititura devine un chin si astfel nu reusim sa ne alimentam corespunzator in aceasta perioada in care organismul are nevoie de alimente care sa ajute si sa grabeasca vindecarea.

Cine nu si-ar dori sa scape cat mai repede de durerile din gat, fara sa apeleze la sfaturile farmacistului? Din fericire, exista cateva remedii care pot ameliora durerile, pot distruge bacteriile si accelera vindecarea.

Iata mai jos 3 remedii naturiste extrem de utile in durerile de gat:

  1. De pe vremea cand eram mici ne aducem aminte cum bunica ne punea la gat, infasurat intr-un prosop, cartof ras cu otet. Chiar daca mirosul nu e prea placut si riscam sa ne patam hainele, acest „leac babesc” se dovedeste a fi de cele mai multe ori eficient, asa ca il puteti incerca cu incredere de la primele simptome.
  2. Gargara cu apa sarata sau bicarbonat face minuni. Sarea reduce inflamatia datorita proprietatilor antiseptice si antiinflamatoare. Bicarbonatul de sodiu calmeaza instant durerea, reduce bacteriile si lupta si impotriva ciupercilor precum candida. Dizolvati sare neiodata sau bicarbonat de sodiu (1,2 lingurite) intr-un pahar cu apa calduta si faceti gargara de 3-4 ori pe zi. Daca aveti o sensibilitate si nu suportati gargara sunt indicate ceaiurile caldute, nu fierbinti, cu multa lamaie si miere. Proprietatile antibacteriene reduc disconfortul si ajuta la fluidizarea mucusului si eliminarea secretiilor.
  3. Hreanul si usturoiul – principalii aliati in lupta contra durerilor in gat. Usturoiul are proprietati puternice antiseptice si antibacteriene, fiind de preferat sa fie consumat in stare cruda pentru a beneficia de efectele sale uimitoare. Usturoiul contine alicina, o substanta care distruge microbul responsabil de declansarea inflamatiei. Hreanul este cunoscut pentru puterile sale vindecatoare, alungand neplacuta raceala inca de la primele semne. Poate fi consumat in salata de sfecla sau se poate face un amestec miraculos din hrean ras, cuisoare si miere. Se adauga o lingurita din fiecare ingredient intr-un pahar cu apa calduta si se bea incet.

Sfaturi utile:

Nu trebuie sa neglijati faptul ca in astfel de perioade aveti nevoie sa va menajati, sa va odihniti mai mult, sa evitati frigul, bauturile reci si carbogazoase, sa aveti o alimentatie echilibrata, bogata in nutrienti si vitamine pentru a va intari sistemul imunitar, a combate infectiile de sezon si a ameliora afectiunile dezagreabile. De asemenea, este indicat sa consumati lichide multe pentru a mentine hidratarea organismului in parametri optimi.

Vezi si: Ceaiuri eficiente pentru tusea uscata si tusea expectoranta

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole