5.9 C
București
joi, martie 7, 2024

Dischinezia biliara. Cele mai eficiente plante medicinale care te scapa de simptomele suparatoare

Vezica biliara este stimulata sa se contracteze mai ales de alimentele care imping bila in ductele biliare. Dischinezia biliara apare, de obicei, din cauza obiceiurilor alimentare gresite sau a unor tulburari ale organelor invecinate (colita, gastrita sau chiar boli ginecologice).

Aceasta afectiune apare mai des la femei, in jurul varstei de 40 de ani, iar simptomele sunt: greutate in regiunea ficatului, o stare de indispozitie generala, dureri de cap, balonari, greata si gust amar.

Iata mai jos care sunt cele mai eficiente plante medicinale care te scapa de simptomele dischineziei biliare:

Galbenelele, rostopasca si tintaura, plante eficiente in dischinezia biliara

Galbenele – se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita din care se bea, cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile. Infuzia de galbenele are efect sedativ local, antiinflamator, coleretic si colagog.

Rostopasca -se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita din care se bea, cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile. Infuzia de rostopasca are efect antiseptic si sedativ local.

Tintaura – se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita din care se bea cate o jumatate de cana inaintea meselor principale. Infuzia de tintaura mareste activitatea vezicii biliare.

Levantica si cicoarea sunt eficienta in dischinezia biliara

Levantica – se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana cu apa clocotita si se beau 2 cani de ceai pe zi. Ceaiul de levantica are actiune antispasmodica, calmanta si antiseptica.

Cicoare – se prepara un decoct din 2 lingurite de planta maruntita la o cana cu apa rece. Se lasa 15 minute si apoi se fierbe la foc mic, timp de 5 minute. Se bea inaintea meselor principale. Decoctul de cicoare are efect depurativ, laxativ si coleretic, stimuland functiile ficatului.

Vezi si:

Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole