12.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

Deshidratarea, cauza a multor boli

Deshidratarea. Apa este vitala organismului uman, corpul reprezinta 75% apa si restul materie solida. Creierul are 85% apa, el fiind scaldat permanent in lichidul sarat cerebro-spinal. Apa este, deci, extrem de importanta pentru functionarea buna a organismului. Din pacate, medicina moderna s-a concentrat mai mult pe partea solida din organism, ceea ce a dus la multe erori, deoarece si partea lichida contribuie la functiile corpului.

Cunoasterea fiziologiei corpului uman este o stiinta dezvoltata, cu toate acestea, nu cunoastem la ora actuala mai mult de 10% din felul cum functioneaza masinaria umana si cum este alcatuita din punct de vedere chimic.

Studii mai vechi au aratat ca treptat, omul isi pierde din capacitatea de a recunoaste cand ii este sete, precum se pierde si vederea buna sau auzul perfect. Iar in momentul in care organismul cere apa oricum este prea tarziu, pierzandu-ne capacitatea de a ne da seama cand suntem insetati este si mai grav. Cea mai importanta complicatie pe care o aduce deshidratarea este pierderea unor aminoacizi esentiali, care sunt folositi la fabricarea neurotransmitatorilor.

Avantajul hidratarii corecte este sporirea eficacitatii multor mii de proteine si enzime ale caror responsabilitati nu sunt inca recunoscute. Si cum corpul nu si-a dezvoltat un sistem de depozitare a apei, asa cum isi face depozitul de grasimi, noi suntem responsabili cu hidratarea organismului. Astfel, putem preveni multe boli, care nu trebuie tratate cu medicamente, ci pur si simplu cu apa.

Boli ca astma, alergiile, arsurile stomacale si alte afectiuni ale stomacului, precum ulcerele, pot fi tratate cu apa simpla. Organismul are nevoie de 3 elemente pentru a functiona bine: apa, oxigen si vitamine luate din substante nutritive. Daca organismul nu are unul din aceste elemente, apar si simptomele de boala. Degeaba luam medicamente in acest caz, de aceea este important sa fim atenti la orice semnal al corpului si sa incercam sa controlam echilibrul prin hrana, hidratare si oxigenare.

Foarte multi stiu ca ar trebui sa bea 2 litri de apa pe zi, insa, organismul are nevoie intre 4-5 litri de lichide pentru o functionare optima. 95% din oameni consuma mult sub nivelul optim de lichide. Lichidele se iau si din cupe, ciorbe, fructe si legume, care trebuie consumate zilnic pentru doza de vitamine optima si doza de lichid.

Chiar daca nu simtiti nevoia de apa, asta nu inseamna ca organismul nu are nevoie de ea. Apa se pierde prin transpiratie, iar prin consumul de cafea, sucuri, bere sau ceai nu luati doza necesara de apa. Mai mult, cand beti alte lichide decat apa, veti elimina mai multa urina, deci, apa se pierde.

Deshidratarea – Cum se ne rehidratam si sa prevenim aparitia bolilor?

  • Beti mai multa apa, minimum 6-8 pahare pe zi, astfel:
  • Beti 2 pahare la trezire pe stomacul gol, astfel se compenseaza deshidratarea naturala de peste noapte
  • 1 pahar cu o ora inainte de fiecare masa
  • 1 pahar dupa o ora de la masa, ajuta la digestie
  • 1 pahar seara inainte de culcare.

Exista numeroase tratamente cu apa simpla pentru boli grave, inclusiv cancer. Calugari si pustinici de peste tot din lume se insanatosesc prin posturi extreme, folosind doar apa pura de izvor in procesul de vindecare. Nu este un secret ca in scolile de medicina din lume sunt alocate mai mult de 600 de ore de cursuri de folosirea ale produselor farmaceutice. Dar, cursurilor in ceea ce priveste dieta si hrana, le sunt alocate doar cateva ore.

Problema cea mai grava este ca produsele chimice farmaceutice nu vindeca cele mai multe stari de boala. In plus, multe medicamente nu sunt sigure cand sunt folosite pe termen lung. Produsele farmaceutice mascheaza pentru o vreme manifestarile unei boli, insa nu o vindeca, de aceea cele mai multe afectiuni sunt tratate cu medicamente toata viata. Chiar daca justificarile folosirii lor par foarte sofisticate si stiintifice, adevarul este ca cele mai multe medicamente nu inlatura problema medicala, cu exceptia antibioticelor folosite in infectii.

Pagini intregi din medicina se adreseaza explicatiilor bolilor care ucid, insa la capitolul cauzele bolilor si cum se trateaza se scrie foarte pe scurt: „etiologie necunoscuta” si se trece mai departe. Diabeticii nu se vindeca, suferinzii de artrite nu se vindeca, sunt condamnati sa suporte durerile toata viata, oamenii cu hipertensiune nu se vindeca si lista poate continua. Ne intrebam cum este posibil ca boli ca arsuri la stomac, migrenele, durerile de spate sau artritele reumatice, boli foarte des intalnite, sa nu aiba niciun tratament concret in ciuda atator cercetari stiintifice?

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Pepenele rosu. Hidratarea miraculoasa de care ai nevoie.

Murele si calitatile lor vindecatoare

Proprietatile terapeutice ale uleiului de samburi de struguri

Sursa:http://www.watercure.com/

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole