13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Deodorante naturale pe care merita sa le incerci daca vrei sa fii sanatos

Substante chimice, parabeni, arome sintetice, benzoat benzil, saruri anorganice, triclosan, filtre UV, salicilat benzil, saruri de aluminiu si alte ingrediente toxice pentru organism se gasesc in deodorantele normale. Toate produsele care contin unul sau mai multe ingrediente toxice, folosite pe termen indelungat, pot cauza grave dezechilibre endocrine, dar si boli grave. Din fericire, exista deodorante naturale, care nu contin absolut niciun ingredient chimic si care pot fi folosite cu incredere de oricine.

Pe langa riscul redus de boli, deodorantele naturale au si un avantaj important. Acestea rezista mai mult si nu produc inflamatii pe pielea sensibila. De asemenea, nu contin substante chimice de sinteza care, pe termen lung, se acumuleaza in organism.

Iata mai jos cateva deodorante naturale:

  • Deodorant natural cu ulei de cocos 

Este un ingredient natural eficient in combaterea transpiratiei. Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antimicrobiene, acesta reuseste sa tina la distanta mirosurile neplacute si confera pielii un parfum care persista peste 8 ore.

Mod de preparare:

Ai nevoie de un pahar de ulei de cocos, un pahar de bicarbonat de sodiu si un pahar de amidon de porumb, responsabil de crearea unui mediu alcalin. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana la obtinerea unei texturi asemanatoare deodorantului. Pasta obtinuta se pastreaza intr-un recipient steril si se aplica de cate ori este nevoie, pe pielea curata. Pielea trebuie masata pana ce uleiul patrunde in piele. Pentru a nu se topi, tine deodorantul la frigider sau intr-un loc racoros. Pentru un plus de parfum, poti adauga uleiuri esentiale de levantica sau trandafiri etc.

  • Deodorant natural cu bicarbonatul de sodiu

Pentru a scapa in mod natural de mirosurile neplacute ale transpiratiei, foloseste bicarbonatul de sodiu.

Aplica bicarbonat simplu in zona subratului, spalata si uscata. Dupa ce ai a intins bine pudra pe toata regiunea, indeparteaza excesul cu un prosopel uscat pentru a evita iritaţiile.

  • Deodorant natural cu lamaie

Un alt ingredient pe care il poti folosi cu incredere este lamaia (in locul lamailor se pot folosi si portocalele sau grepfrutul). Datorita proprietatilor sale astringente, acidul citric are rolul de a distruge bacteriile raspunzatoare pentru mirosul neplacut de transpiratie. Tamponeaza pielea cu o felie de lamaie si aşteapta sa se usuce. Aceasta metoda este indicata numai in cazurile in care nu ai pielea iritata sau foarte sensibila.

Ai nevoie de coaja de la 3 lamai, 1 cană de sare de mare, 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi 1 litru de apă. Fierbe cojile in apa, strecoara dupa ce s-a racit, adauga sarea de mare si bicarbonatul si aplica amestecul pe piele, in cantitatea dorita.

  • Deodorant natural cu levantica

Se prepara o infuzie din 2 linguri de planta la 500 ml apa clocotita si, dupa ce s-a racit se dauga jumatate de cana de otet. Se pune amestecul intr-un borcan si se lasa la macerat timp de 1 saptamana, la temperatura camerei. Inainte de aplicare, se spala si se usuca bine zona axilelor.

  • Deodorant natural cu seminte de in

Se prepara un deodorant din 1 lingura seminte de in,  100 ml apa distilata sau plata, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 10 picaturi de ulei esential de lavanda sau portocala. Se pun seminetele de in la fiert si, dupa primul clocot, se iau de pe foc si se strecoara. In lichidul obtinut se adauga bicarbonatul de sodiu si uleiul esential. Se aplica deodorantul pe zonele in care transpiri.

Vezi si

Deodorant pudra pentru picioare. Reteta care te scapa de mirosul neplacut

Atentie! Deodorantele naturale obtinute din mai multe ingrediente se pastreaza la loc racoros, si nu mai mult de 1 luna. 

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole