14.7 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

De ce apar palpitatiile cardiace si cum le putem „linisti”

Palpitatiile reprezinta o anomalie a batatilor inimii si se produc atunci cand inima bate prea incet sau prea repede si poate dura de la cateva secunde pana la cateva ore.

Palpitatiile sunt cel mai des resimtite in piept, dar pot fi localizate de catre pacienti si in zona gatului.

Totusi, palpitatiile mai pot aparea din senin si fara sa aiba legatura cu bolile inimii: persoanele sanatoase simt uneori miscari rapide si neregulate ale inimii din cauze cum ar fi excesul de cafea, tutun, alcool, eforturi fizice mari, emotii, mese abundente, tensiune arteriala scazuta, stres sau frica.

Specialistii afirma faptul ca miscarile convulsive ale inimii fac parte dintr-o normalitate a organismului uman si ca acestea nu inseamna nimic daca au cauze dintre cele mai sus mentionate.

Pentru a scapa de aceste palpitatii cat mai repede, exista cateva metode prin care acestea pot disparea la fel de repede cum au aparut:

-imediat ce apar palpitatiile, trebuie sa te asezi si sa-ti ridici putin picioarele. Respira adanc si lent, lasandu-ti burta sa se extinda pe masura ce inspiri aer. Acest exercitiu te va ajuta sa-ti linistesti inima si ritmul va reveni la normal.

-daca palpitatiile continua, trebuie sa apelezi la metoda Valsalva: apuca-te de nas, inchide gura si incearca sa expiri. Nu vei putea, bineinteles, fortandu-ti corpul sa impinga. Cresterea presiunii sanguine va duce la „resetarea” inimii si, cel mai probabil, bataile acesteia vor reveni la normal. Aceasta manevra a fost inventata de catre specialistul italian in probleme de anatomie Antonio Maria Valsalva.

Atentie! Desi nu exista inca un tratament medical avizat pentru palpitatii, medicii recomanda controlul specializat. Numai un medic, in urma unor teste, cum ar fi EKG sau inregistrarea Holter, are capacitatea de a trage o concluzie viabila si de a face diferenta intre o reactie naturala si o afectiune cardiaca ce trebuie tratata.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole