Cum se prepara corect mujdeiul de usturoi

cum-se-prepara-corect-usturoiul

Am tot vorbit despre beneficiile usturoiului si de aceea credem ca este unul dintre legumele ce nu ar trebui sa lipseascadin alimentatia noastra.

 Majoritatea au obiceiul sa puna sare atunci cand prepara mujdeiul de usturoi, insa inginerului chimist Stefan Manea, sustine ca nu este recomandat sa facem asa ceva.
Stefan Manea
Iata ce declara inginerului chimist Stefan Manea:

”In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina.

Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!.

In acelasi timp este indicat ca mujdeiul de usturoi sa fie facut cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic.”

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pepagina noastra de Facebook.