8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cum sa scapi de hemoroizi cu solutii din natura

Hemoroizii sunt vene dilatate aflate in peretele rectului si anusului, care provoaca durere, mancarime si, uneori, hemoragii. Aceasta afectiune apare atunci cand venele anusului se dilata, provocand sangerare. Iti vom arata in acest articol cum sa scapi de hemoroizi cu ajutorul remediilor naturiste.

Hemoroizii apar frecvent la femei in timpul sarcinii sau dupa nastere, produc disconfort si dureri in timpul defecarii. Sangerarile si iritatiile sunt frecvent intalnite la aceasta afectiune. Se intalnesc la varste adulte si nu produc intotdeauna tulburari.

Cauze ale aparitiei hemoroizilor:

-un regim alimentar necorespunzator, caz in care se indica folosirea taratelor de grau luate inainte sau dupa masa;

-lipsa exercitiilor fizice si o viata sedentara. Statul prelungit pe scaun si varsta pot contribui la aparitia hemoroizilor;

-eforturi mari la defecatie din cauza constipatiei;

-sarcina (in special in al treilea trimestru).

Tratament. Iata cum sa scapi de hemoroizi:

In aceasta perioada, este recomandat ca persoana afectata sa stea la pat pana trece criza dureroasa, sa faca o baie calda de sezut cu plante medicinale, sa combata constipatia cu tratamente laxative din plante medicinale mai slabe pentru ca scaunul sa se produca usor.

Taratele de grau joaca un rol extrem de important in alimentatia bolnavului deoarece aceasta contribuie nu numai la o alimentare cu suficiente fibre vegetale, ci si la alimentarea cu o serie de minerale care sunt continute in aceste fibre si care vor contribui la vindecarea mucoasei. De asemenea, trebuie sa se consume iaurturi pentru a reface flora intestinala.

Cum scapi de hemoroizi. 21 de plantele medicinale iti sar in ajutor:

Afin – 1 lingura cu fructe uscate se maruntesc si se pun in apa rece. Se tin 10-12 ore si apoi se da la foc pana clocoteste. Se strecoara si se beau cate 2 cani pe zi. Se pot face si spalaturi sau bai de sezut. Acesta are principii active cu rol antiinflamator si antiseptic intestinal, taninurile au actiune antiseptica si coaguleaza ranile sangerande.

Albastrele – 1 lingura de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru un sfert de ora si apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu acest ceai dupa fiecare defecatie sau chiar de mai multe ori pe zi. Acest ceai de albastrele are efect de antibiotic. Intern se beau cate 2-3 cani pentru eliminarea toxinelor din organism.

Aloe vera – se aplica frunza proaspata, cu partea taiata pe locul afectat. De asemenea, se poate lua intern pentru curatirea organismului de toxine sau in cazul constipatiei sub forma de praf obtinut prin macinare cu rasnita, din planta uscata. Se ia cate 1 lingurita o data, de 3 ori pe zi.

Angelica – 1 lingurita de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi cu acest ceai dupa fiecare defecatie sau chiar de mai multe ori pe zi. Se poate consuma si intern 2-3 ceaiuri pentru reglarea digestiei.

Brustur – Radacina maruntita: 1 lingurita se pune la 250 ml apa clocotita, sau chiar se poate fierbe pentru 5 minute. Se pot face spalaturi dupa fiecare defecatie sau de mai multe ori pe zi. In magazinele naturiste exista unguente si creme cu brusture care se pot folosi ungand locul afectat dupa defecatie. Intern se pot consuma 2 cani pe zi, pentru eliminarea toxinelor din organism.

Cum sa scapi de hemoroizi cu busuioc – 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi, iar intern se pot consuma 2-3 cani pe zi. Este un ceai cu efect antibiotic si poate ajuta la eliminarea multor microbi, ajutand totodata la reglarea digestiei.

Cartof – tuberculi fierti si transformati in pasta se aplica sub forma de cataplasma calda locala pentru efectul anesteziant si de calmarea durerilor.

Catina – 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 10 minute si se strecoara. Se pot folosi pentru spalaturi dupa fiecare defecatie sau chiar de mai multe ori pe zi. Este un ceai foarte astringent.

Ceapa – 1 bulb de ceapa copt sau fiert se paseaza, iar cu pasta obtinuta se aplica cu ajutorul unui pansament local. Se pune dupa spalarea zonei si se poate lasa 12 ore. Este foarte util pentru efectul emolient si cicatrizant. In general, se folosesc la hemoroizi infectati.

Cerentel – 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa clocotita, sau chiar se poate fierbe pentru 5 minute. Se pot face spalaturi dupa fiecare defecatie sau de mai multe ori pe zi. Intern se pot consuma 2-3 cani pentru efectul astringent. Poate opri chiar si hemoragiile avand efect hemostatic.

Coada calului – 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu acest ceai, iar intern se folosesc 2-3 cani pentru efectul diuretic.

Cum sa scapi de hemoroizi  cu coada soricelului – 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu acest ceai sau se poate bea pentru efectul antibiotic pe care-l are datorita azulenelor continute de planta.

Cretisoara -2  lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu acest ceai dupa fiecare defecatie sau chiar de mai multe ori pe zi. Intern se pot consuma 2-3 cani pentru efectul astringent, util in cazurile de diaree sau chiar pentru oprirea hemoragiilor fiind si antihemoragic.

Gutui – impotriva hemoroizilor, dar si a inflamatiilor cutanate, eczemelor si arsurilor, este recomandat maceratul la rece din seminte de gutui. Se pune intr-o cana cu apa rece 1 lingurita de seminte de gutui, se lasa la macerat timp de 5 ore, apoi se strecoara. Se aplica comprese pe zonele afectate cu acest preparat, de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. Intern se pot consuma 2-3 cani pentru efectul emolient.

Obligeana – 1 lingurita cu radacina maruntita se pune la 250 ml apa clocotita si se pot face spalaturi de mai multe ori pe zi. Intern se poate consuma 1 cana cu lingurita pe parcursul intregii zile. Este util in reglarea digestiei.

Orz – seminte macinate sub forma de faina se pun intr-un vas apoi se moaie cu putina apa si se transforma intr-o pasta care se aplica pe locul afectat.

Papadie – 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu acest ceai dupa fiecare defecatie sau chiar de mai multe ori pe zi.

Porumb – se foloseste uleiul din germeni de porumb pentru efectul emolient simplu sau se fac diferite unguente si creme utile la ungerea hemoroizilor.

Sfecla rosie – extern sfecla rasa se poate aplica asa cum este cu ajutorul unui pansament local, dar se poate face si un ceai din 2 lingurite de radacina rasa puse la 250 ml apa clocotita si apoi acoperite pentru 15 minute. Se strecoara si se fac comprese si spalaturi. Frunzele crude se pot aplica pentru efectul de vindecare. Intern se mai poate consuma sub forma de suc pentru efectul de curatire al sangelui. Se indica in special si in constipatie.

Tataneasa – 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se fac spalaturi de mai multe ori pe zi si se consuma si intern pentru efectul cicatrizant. Cremele si unguentele cu tataneasa sunt extrem de utile datorita efectului emolient si cicatrizant.

Traista ciobanului – se indica in cazul hemoroizilor care sangereaza, se fac clisme, spalaturi si bai de sezut cu un macerat caldut de traista ciobanului. Se pun 100 g de planta la macerat in apa rece pentru 12 ore. Se incalzeste, se strecoara si se adauga in apa de baie. Pentru o baie este nevoie de o galeata de 5 litri, plina cu plante proaspete. Baia dureaza 20 minute.

Retete naturiste care se folosesc in cazul hemoroizilor:

  • Reteta 1: Se mai poate face o alta alifie eficienta in casa: se ia o lingurita de ceara de albine, 1 lingurita de miere, 1 lingurita de ulei de floarea soarelui, 2-3 centimetri de aloe zdrobita (sau o lingura). Se pun toate pentru topit pe baia de apa. Se fierb apoi 2 ore. Se strecoara. Se pune apoi intr-o cratita si se amesteca pana la racirea complecta, dupa care se pune in cutii mici. Se tine la rece. Se va folosi doar perioade scurte pana trece episodul dureros si se va intrerupe deoarece folosirea in exces poate sa subtieze pielea si la o noua constipatie se pot produce rupturi si afectiuni mai grave.
  • Reteta 2: pelin 2 linguri, 2 linguri coaja arin, 2 linguri flori sunatoare- toate macinate cu rasnita de cafea. Se pun la 200 g de unt. Se lasa pe baia de apa timp de 3 ore sa fiarba. Se strecoara si se pune in cutii mici la rece. Se foloseste le nevoie. Este si calmanta si astringenta si dezinfectanta.

Sfat!! Cand hemoroizii sunt proeminenti la nivel anal, acestia trebuie uneori sa fie impinsi inapoi cu blandete folosind degetul sau se pot interioriza de la sine. Uleiul de catina este indicat sa se foloseasca, ungand zona dupa fiecare defecatie. De asemenea, si clismele sunt foarte eficiente, mai ales in perioada acuta, pentru a usura golirea intestinului. Se pot face cu oricare din plantele de mai sus sau chiar amestecuri de mai multe plante. Se face cu 500ml-1 litru de lichid la temperatura corpului si cu presiune mica.

Vezi si:

Supozitoare pentru hemoroizi. Reteta simpla si eficienta din 3 ingrediente

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole