Cum sa prepari cel mai eficient ceai pentru hipertensiune arteriala

ceai pentru hipertensiune arteriala

Hipertensiunea arteriala este un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si diastolice peste valorile medii normale admise.

Cresterea tensiunii arteriale poate avea cauze precum: boli de rinichi, boli endocrine, unele boli cardiovasculare, etc. Boala se manifesta cu ameteli, dureri de cap, tiuitul urechilor, tulburari de vedere, etc.

Iata mai jos cum sa prepari cel mai bun ceai pentru hipertensiunea arteriala:

Ai nevoie de: frunze de mesteacan, frunze de vasc, flori de lavanda, paducel si talpa gastei.

Modul de preparare si administrare: macerarea la rece: se amesteca 2 lingurite de frunze de mesteacan, o lingurita de paducel, o lingurita frunze de vasc, o lingurita flori de lavanda, o lingurita talpa gastei. Jumatate din aceasta cantitate se introduce in 250 ml apa, la temperatura camerei; se lasa 8 ore la macerat; se bea in trei reprize in decursul unei zile, din care ultima parte seara, la culcare.

Dupa 8 zie de tratament se va controla tensiunea arteriala. Daca tratamentul se continua, se vor efectua controale periodice medicale.

Actiune: acetilcolina si saponinele triterpenice si acidul oleanolic din vasc, flavonele, overcetrol, viteroxid si hiperoxid din paducel, saponinele si flavonele din mesteacan, cresc permeabilitatea vasculara, sunt vasodilatatoare coronariene si periferice, brahicardice si hipotensive imediate si de durata. Substantele active din lavanda au efecte neurosedative. Leonurina din talpa gastei, completeaza efectele hipotensive ale celorlalte plante.

Utilizare: hipertensiunea arteriala, tahicardie, palpitatii, extrasistole.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

 

You may also like...