Cum sa iti iei zilnic o portie sanatoasa de elemente atomice

cum-sa-iti-iei-zilnic-o-portie-de-elemente-atomice

Daca ai observat ca treci printr-o perioada de vesnica oboseala si lipsa de chef de viata, se prea poate sa ai nevoie de o cura de elemente bogate in minerale si vitamine esentiale pentru functionarea optima a organismului. A venit vara, este momentul de a profita de fructele si legumele proaspete. Iata cele mai importante elemente atomice si sursele lor.

Oxigenul: Pentru a obtine cat mai mult oxigen, respirati adanc si expirati cat mai mult; beti cat mai multe sucuri proaspete din legume si fructe crude, pentru a obtine mai mult oxigen organic.

Cum sa iti iei zilnic o portie sanatoasa de elemente atomice – consumati alimente crude, nesarate, nepasteurizate

Carbon: Untul de nuci este excelent, dar sa nu fie incalzit. Nucile, in special migdalele fara sare contin carbon, evitati totusi arahidele, caci ele formeaza azici in exces. Alte surse excelente de carbon sunt maslinele si avocado, iar untul si smantana nepasteurizate sunt surse foarte bune de carbon, de asemenea.

Hidrogen: Morcovii, telina Apio, salata, varza, spanacul, rosiile, zmeura, strugurii si afinele.

Azot: Cand sunteti in spatii deschise, respirati adanc si ritmic. Lucerna si ale legume frunzoase verzi sunt surse la fel de bune de azot.

Calciu: Migdalele fara sare, papadia, morcovii, napi, spanac, portocale, laptele de capra crud dat copiilor, bame, conopida, rosii, usturoi, pastarnac, toate fructele de padure, toate nucile (fara arahide), mere, caise. Intra AICI pentru a vedea importanta calciului in alimentatia bebelusului.

Fosfor: Varza Kale, patrunjel, gulii, sparanghel, macris, nasturel, varza de Bruxelles, usturoi, varza creata, conopida, morcovi, dovlecei, castraveti, praz, salata, napi, nuci de Brazilia, nuci, afine, mure, cirese, smochine negre, portocale, lamai verzi.

Potasiu: Morcovi, telina, patrunjel, spanac, sfecla, conopida, praz, macris, usturoi, dovlecei, rosii, napi, portocale, lamai, caise, banane, visine, curmale, struguri, afine, smochine, pere, piersici, prune, zmeura, pepene rosu, rodii, masline.

Sulf: Varza de Bruxelles, nasturel, varza Kale, hrean, conopida, varza, arpagic, usturoi, macris, merisoare, zmeura, ananas, stafide, mere, nuci de Brazilia, alune.

Cum sa iti iei zilnic o portie sanatoasa de elemente atomice – salatele si sucurile proaspete, cele mai simple mancaruri sanatoase

Sodiu: Telina Apio, morcovi, spanac, rosii, capsuni, ridichi, dovlecei, salata, papadie, praz, castraveti, sfecla, napi, mere, caise, pepene rosu, afine, pere, porticale, grapefruit, lamaie, curmale, visine, struguri.

Clor: Sfecla, varza, telina Apio, usturoi, hrean, pastarnac, cartofi dulci, rosii, avocado, curmale, rodii, cocos.

Fluor: Migdale nesarate, morcovi, frunze de sfecla, frunze de napi, papadie, spanac, frunze de telina Apio, lapte de capra crud, svaiter, galbenus crud batut cu miere in suc de portocale, conopida, varza, nasturel, patrunjel, castraveti.

Magneziu: Morcovi, telina Apio, castraveti, midgale nesarate, papadie, usturoi, praz, varza Kale, salata, rosii, spanac, lamai, portocale, mere, mure, banane, smochine, ananas, nuci de Brazilia, nuci pecan, seminte de pin, nuci.

Fier: Salata, praz, morcovi, papadie, ridichi, sparanghel, napi, castraveti, hrean, rosii, migdale, avocado, capsuni, stafide, smochine, pepene rosu, caise, visine, afine, nuci, nuci de Brazilia, mere, struguri, ananas, portocale.

Mangan: Patrunjel, morcovi, telina, sfecla, castraveti, arpagic, nasturel, migdale, mere, caise, nuci.

Siliciu: Castraveti, salata, pastarnac, varfuri de sparanghel crud, frunze de sfecla, papadie, hrean, praz, bame, patrunjel, ardei verzi, pepene rosu, smochine.

Iod: Varec, salata de mare, morcovi, rosii, ananas. Nu se foloseste iodul medicinal in mancaruri sau bauturi. Intra AICI pentru a vedea care sunt cele mai importante beneficii ale iodului.

Sursa: „Calea naturala catre o greutate ideala”, Norman W. Walker, Editura All, 2016

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.