15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Cum previi infectiile urinare

Tractul urinar este sistemul care produce urina si o elimina din organism, implicand in acest proces vezica, rinichii si canalele care le unesc. Atunci cand microbii patrund in sistemul urinar se poate produce infectia urinara.

Statisticile arata ca o  femeie din trei sufera, la un moment dat in viata, din pricinaina infectiei urinare.

De regula, bacteriile care traiesc in intestinul gros si care se regasesc in fecale, patrund prin uretra in tractul urinar si produc infectia. De asemenea, transferul se produce adesea si in timpul contactului sexual. Pietrele la rinichi, precum si problemele structurale in tractul urinar pot contribui si ele la aparitia infectiilor urinare, prin limitarea abilitatii organismului de a elimina urina complet.

Simptome. Cum iti dai seama ca ai infectie urinara:

– durere si arsura in timpul urinarii;
– nevoia de a te urina frecvent, dar eliminand o cantitate mica de urina
– durere in abdomenul inferior
– urina tulbure, inchisa la culoare si urat mirositoare
– durere in spate, sub cutia toracica sau pe o parte a corpului
– frisoane, febra, greturi si chiar varsaturi.

Cum previi infectiile urinare:

Un tratament adecvat impotriva infectiilor urinare presupune administrarea de antibiotice, dar si un tratament naturist. In timpul tratamentului, trebuie sa se consume foarte multe lichide si golirea completa a vezicii la urinare. Aceasta masura contribuie nu doar la tratarea infectiei urinare, ci si la prevenirea ei.

Iata si alte sfaturi utile care te vor ajuta sa previi infectiile urinare:

-nu face baie cu spuma si incearca sa folosesti produse de igiena care nu contin parfum;

-este foarte important sa urinezi imediat dupa contactul sexual pentru a impiedica avansarea bacteriilor catre uretra;

-sterge zona genitala din fata spre spate pentru a evita raspandirea bacteriilor care produc infectia urinara;

-cel mai bun remediu naturist contra infectiilor urinare este sucul de afine. Acesta are proprietati care tin departe bacteriile ce produc infectiile urinare. De asemenea, consumul sucului de merisor este si el foarte eficient pentru ca acesta scade incidenta unei infectii urinare, avand ca mecanism scaderea aderentei bacteriei E. coli la peretii tractului urinar, aderenta care este o conditie obligatorie pentru inmultire si infectie;

-evita dusurile vaginale, pentru ca pot perturba echilibrul florei locale si te expun riscului de a face infectie urinara;

-evita o perioada tampoanele interne.

Depistarea infectiei urinare este foarte simpla. Aceasta se face prin analiza unei mostre de urina, care va scoate la iveala tipul de microbi care a produs infectia. Daca doresti sa depistezi singura daca suferi sau nu de o infectie urinara, trebuie sa folosesti Uractiv Test. Acesta este un test pentru utilizarea acasa si dureaza doar 30 de secunde pentru a-ti arata rezultatul.

test-infectii-urinare

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole