25.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Cum alegi o bere de calitate. Sfaturi care te ajuta sa fii mai sanatos

Cum alegi o bere de calitate – La egipteni, berea a avut o importanta si o raspandire majora. Se credea ca des­coperirea ei se datora zeului Ra, care le daruise oamenilor berea. 

Consumata cu moderatie (2 pahare pe zi pentru barbati si un pahar pentru femei), berea blonda, bruna, la PET-uri, la doza sau sticla, filtrata sau nu, ne putem bucura de de aceasta bautura nu doar pentru savoarea ei, ci si pentru beneficiile acesteia asupra sanatatii.

O bere de calitate trebuie sa fie obtinuta din malt, hamei, drojdie si apa. Aceasta contine  o cantitate importanta de vitamine (B1, B2, B5, B6, B9, PP, H, inozitol), saruri minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, zinc, fluor si mangan), aminoacizi, glucide si proteine.

Datorita continutului ridicat de vitamine, specialistii spun ca berea, consumata cu moderatie este utila pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, potasiului din compozitia ei ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale.

Iata ce ingrediente trebuie sa evitam:

In magazine exista numeroase formule de bere care au in compozitie aditivi – care sunt folositi pentru mentinerea spumei. Din pacate, berea poate fi falsificata prin adaos de apa sau alcool, prin utilizarea surogatelor de malt (pir-glucoza) sau de hamei (pelin, gentiana, etc.), adaos de indulcitori naturali (zahar, dextrine, glucoza) sau artificiali (zaharina – E954, ciclamati – E952, aspartam – E951), adaos de antiseptici si neutralizanti (dioxid de sulf E220 si sulfiti, acid salicilic, acid boric E284) si prin adaos de coloranti, cum ar fi caramelurile – E150. Vezi si Cum se prepara berea de casa

Care este diferenta dintre berea blonda si cea bruna:

Nu exista o diferenta foarte mare intre cele doua. Berea blonda se obtine din malt blond, iar cea bruna din malt torefiat sau din malt brun, care da culoarea specifica. De aceea, alegerea berii se face in functie de preferintele/gusturile fiecaruia.

Care este diferenta dintre berea la PET si cea la doza:

Specialistii spun ca un consumul regulat de bauturi acide ambalate in sticle din plastic devine periculos in timp, putand duce la aparitia cancerelor de san, uterin si prostata. In componenta ambalajelor de plastic se gasesc ftalati, iar acestia pot migra in lichidele din sticla. S-a dovedit faptul ca migrarea ftalatilor din plastic este mai puternica atunci cand PET-urile sunt expuse la soare, lucru care se poate intampla uneori chiar inainte ca berea sa fie cumparata, din cauza depozitarii necorespunzatoare.

In cazul berii la cutie, pericolul este reprezentat de ionii de aluminiu, care au un efect toxic si pot favoriza aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson, dar si a anemiei si afectiunile pulmonare.

Care este diferenta dintre berea filtrata si cea nefiltrata:

Diferentele principale pe care le poate sesiza oricine sunt aspectul – berea filtrata este clara, se vede prin ea, in timp ce berea nefiltrata are o culoare foarte putin mai inchisa si este mai opaca. De asemenea, berea nefiltrata are mai multe vitamine si o aroma mai intensa. Aceasta are mai putin acid si face mai putina spuma, fiind considerata mai sanatoasa.

Ce este berea artizanala:

Pentru ca o bere sa se numeasca asa, ea trebuie sa fie produsa in cantitati mici si sa se foloseasca retete traditionale.

Acest tip de bere este tot mai apreciat, pentru ca este produsa din ingrediente naturale si nu se adauga nicio alta substanta menita sa-i prelungeasca durata de viata. Din aceasta cauza, berea artizanala are dezavantajul ca expira destul de repede in comparatie cu cea din comert.

Lucruri mai putin stiute despre cele mai iubite bauturi alcoolice: berea si vinul

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole