9.4 C
București
joi, martie 21, 2024

Crema de musetel. Cum o prepari si ce beneficii are pentru piele

Musetelul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale de la noi din tara si este foarte apreciat datorita proprietatilor sale terapeutice. Acesta are proprietati de vindecare, antioxidante si de curatare. In plus, el este un bun agent hidratant pentru piele si este considerat un remediu eficient in rutina de ingrijire a pielii. De aceea, ne-am gandit sa vorbim astazi despre crema de musetel.

Florile de musetel au proprietati farmacodinamice numeroase ca: antiinflamatoare, analgezice, antiseptice, antihistaminice, antispastice, cicatrizante si stomahice. In cosmetica, extractul de musetel este considerat un adevarat adjudvant in tratamentul inflamatiilor si al iritatiilor produse de acnee pe fata si corp.

Iata mai jos cum sa prepari singur acasa crema de musetel:

Crema cu musetel – Reteta 1:

Ai nevoie de:

  • 250 ml ulei de mas­line
  • 3 linguri de flori de musetel proaspete maruntite sau 4 linguri de flori uscate maruntite
  • 200 g ceara de albine

Mod de preparare:

Se adauga uleiul de masline intr-o cratita pe foc, pe baie de aburi si apoi se adauga florile de musetel ames­tecand. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute si apoi se amesteca si se lasa compozitia peste noap­te, intr-o camera ra­co­roasa. A doua zi se pune iar pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, dupa care se strecoara uleiul (este indicat sa se stoarca bine tifo­nul cu ma­na pentru a scoate tot lichidul din ea). In uleiul cald obtinut, se adauga cea­ra de albine data pe ­raza­toare si se amesteca ceara pana se to­peste. Crema se pune intr-un recipient de sticla, iar dupa ce s-a racit se pastreaza la frigider. Aceasta crema se foloseste zilnic, pe fata si pe corp si are rolul de a hrani si proteja pielea us­cata si de a vindeca iritatiile.

Crema cu musetel – Reteta 2:

Aceasta este o crema pentru pielea sensibila si uscata. Iata de ce ai nevoie:

  • 5 g ceara de albine
  • 15 g lanolina
  • 5 g unt de cacao
  • 40 g ulei aromat de musetel
  • 40 ml ceai de musetel
  • 5 picaturi de tinctura de musetel

Mod de preparare:

Ceara de albine, lanolina si untul de cacao se topesc pe un vas cu apa in clocot si se adauga apoi uleiul aromat de musetel. Preparatul obtinut se incalzeste la 60 de grade C. Separat, se amesteca ceaiul de musetel cu 5 picaturi de tinctura de musetel si uleiul de musetel. Acestea se pun si ele la incalzit pana la 60 de grade C, dupa care se toarna in ceara topita si se amesteca bine, pana ce se obtine o crema omogena. Rezultatul obtinut se pune intr-un recipient si se pastreaza la rece. Se foloseste prin aplicarea pe locurile cu probleme, avand un efect uimitor.

Iata mai jos ce beneficii are pentru piele crema de musetel:

Florile de musetel contin flavonoide, taninuri, glicozide amare, salicilati, cumarine, calciu, magneziu si fosfor. De asemenea, mai contine si mari cantitati de azulena, un ulei volatil cu spectru larg de principii active, care actioneaza ca agenti antiinflamatori si antipiretici.

Extern, se foloseste crema cu musetel in cazul afectiunilor pielii si mucoaselor bucala, nazala, faringiana, anala, genitala, in caz de rani, arsuri, eczeme, ten iritat, acnee si dermatite.

Trebuie stiut ca aceasta crema cu flori de musetel are remarcabile calitati antiseptice, antiinflamatoare si cicatrizante, cu efect dermoprotector, calmant si regenerant.

Musetelul hraneste, calmeaza si ajuta la regenerarea tesuturilor, la producerea colagenului, protejeaza pielea de factorii nocivi, catifeleaza si hidrateaza pielea, redandu-i elasticitatea naturala.

Iata si alte articole interesante:

Crema facuta in casa cu ceara de albine

Crema si alifie de galbenele facute in casa

Retete de crema de fata preparata in casa

Crema de corp cu salvie pentru remodelare corporala si impotriva celulitei. Reteta si efecte

Sanatate din natura cu flori de galbenele si musetel

5 masti bio cu flori de musetel pentru infrumusetarea tenului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole