12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Cosmetice care nu sunt testate pe animale. Ce branduri de top au ales sa renunte la cruzime

Testarea cosmeticelor pe animale este o practica cruda, dar care se intalneste destul de des in lume, in China si SUA, testarea pe animale este obligatorie. Nu acelasi lucru se poate spune despre Europa, unde aceasta practica este, in principiu, interzisa. 

Totusi, pana la eliminarea completa a testarii pe animale pentru toate firmele producatoare de cosmetice mai este. Exista, insa, multe branduri care nu folosesc aceasta practica, renuntand la cruzime.

Cosmetice care nu sunt testate pe animale – cum se testeaza

Testarea presupune observarea comportamentului animalelor la anumite substante din cosmetice. Animalele resimt gradul de iritare a pielii daca este cazul, nivelul tozicitatii din anumite substante si nivelul de distrugere a tesutului ocular.

Se estimeaza ca la nivel mondial in jur de o suta de milioane de animale sunt folosite pentru testarea cosmeticelor. In urma testarilor sute de animale raman cu grave leziuni, orbesc si chiar mor. Totusi, exista alternative mult mai eficiente si lipsite de cruzime, testare in laboratoare in vitro sau in silico, acestea din urma folosind modele create pe calculator de celule umane. Metodele de testare care nu presupun chinuirea animalelor sunt si mult mai ieftine.

Cosmetice care nu sunt testate pe animale – ce branduri nu testeaza

Daca vreti sa incurajati stoparea definitiva a testarii pe animale, este nevoie sa va achizitionati produsele cosmetice doar de la branduri care nu folosesc aceasta metoda. Si exista multe astfel de firme care au renuntat la cruzime.

Una dintre cele mai cunoscute branduri, Cosmetic Plant, nu foloseste aceasta practica si nici furnizorii de materii prime pentru producerea cosmeticelor nu fac testare pe animale. Unicul ingredient care are provnienta animala este lanolina, fabricata din lana de oaie. Asadar, puteti lua cu incredere orice produs cosmetic fabricat de acest brand. Mai mult decat atat, toate pungile in care se dau produsele sunt biodegradabile, iar recipientele in care se pun cosmeticele sunt reciclabile.

Firme mai putin cunoscute, precum Soap Mill si Galador, ce produc sapunuri si sampoane solide in Romania, folosesc ingrediente 100% vegetale, fara produse animale si sunt impotriva testarii pe acestea.

Multe alte branduri cunoscute nu folosesc testarea cosmeticelor pe animale, precum: Amway, Avene, The Body Shop, Calvin Klein Cosmetics, Nivea, Henna Plus, Avon, L’Occitane, Clinique Laboratories, Revlon, Freeman Beauty.

Chiar daca in Romania nu se testeaza cosmeticele pe animale, multe branduri care comercializeaza produse la noi in tara, si care sunt printre cele mai cunoscute, practica aceasta metoda. Branduri, precum: Johnson&Johnson, L’Oreal, Max Factor, Olay, Procter&Gambler, Pantene, Unilever (Dove, Axe).

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole