Ciupercile Portobello – 6 beneficii si utilizari

ciuperci=portobello

Ciupercile Portobello sunt usor de gasit in magazine.. Sunt consumate in intreaga lume. De asemenea, acestea au  multe beneficii pentru sanatate, datorita antioxidantilor si fitonutrientilor. Beneficiile ciupercilor Portobello includ capacitatea de a lupta impotriva cancerului si de a oferi corpului nutrientii necesari pentru a ramane sanatosi si puternici.

Ciupercile Portobello – 6 beneficii si utilizari – ciupercile comune, excelente in alimentatia zilnica

1 – Ajuta in lupta cu cancerul. Fitochimicalele din ciuperci au efecte pozitive asupra raspunsului imun si asupra cresterii celulelor noi. Ciupercile Portobello contin, de asemenea, CLA (acid linoleic conjugat), care are capacitatea de a ucide celulele canceroase. Datorita CLA si fitonutrientilor pe care le contin, ciupercile Portobello se afla pe lista de alimente puternice ce combate cancerul cu succes.

2 – Contine antioxidanti. Acestea au capacitatea de a furniza organismului antioxidanti care lupta impotriva bolilor. Ciupercile contin L-ergothioneina sau ERGO care sunt legate de un risc redus de boala inflamatorie cronica. Cercetarile au aratat ca proprietatile puternice antioxidante ale ERGO pot ajuta la contracararea deteriorarii ADN-ului mitocondrial si ofera protectie impotriva bolilor neurologice. Consumul de ciuperci Portobello in mod regulat poate oferi protectie naturala impotriva bolii Parkinson.

3 – Substituie carnea cu succes. Ciupercile au un continut redus de calorii, grasimi si sodiu, dar sunt bogate in substante nutritive. Ele pot fi utilizate pentru a face mancaruri delicioase ce pot inlocui mancarurile cu carne. Se amesteca cu legume, in burgeri si ciorbe si tocanite. Ciupercile contin o cantitate relativ mare de proteine pe baza de plante, care este usor de digerat!

Ciupercile Portobello – 6 beneficii si utilizari – inlocuiesc carnea fara probleme

4 – Contin vitamine B. Portobello contin vitamina B3 (niacin) si vitamina B2 (riboflavina). Datorita acestor vitamine B, avantajele ciupercilor Portobello includ capacitatea de a mentine niveluri ridicate de energie, de a stimula sanatatea cognitiva si de a ajuta organismul sa se recupereze mai usor de la stres. Niacina joaca un rol important in mentinerea colesterolului sanatos si la scaderea tensiunii arteriale. Riboflavina este excelenta pentru tratarea si prevenirea migrenelor, pentru a proteja ochii de boli si pentru a echilibra nivelul de zahar din sange.

5 – Contin seleniu si cupru.  Corpul utilizeaza cupru pentru a sustine un metabolism sanatos si echilibreaza hormonii. Datorita seleniului, avantajele ciupercilor includ capacitatea de a lupta impotriva inflamatiei, de a imbunatati circulatia si de a sustine o tiroida sanatoasa.

6 – Contin fibre. Adauga o portie generoasa de fibre prin consum de ciuperci cat mai des. Ciupercile sunt bogate in carbohidrati, dar au un continut ridicat de fibre si substante nutritive esentiale, ceea ce le face excelent ingredient in dietele de scadere in greutate. Fibra din ciuperci ajuta la promovarea unui sentiment de satietate pentru a reduce gustarile si supraalimentarea. Adaugati ciupercile la salatele, omlete, supe si alte mese pentru o completare nutritiva buna.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.