Cidru facut in casa. Reteta pentru o bautura plina de prospetime

Cidru facut in casa

Fructe racoritoare, foarte gustoase si raspandite, merele sunt nelipsite din cosul cu fructe, placinte, tarte si alte deserturi delicioase. Putini stiu, insa, beneficiile acestora si de ce ar trebui sa le consumam fara probleme oricand.

Si cidrul de mere este o bautura foarte sanatoasa si aromata, cunoscuta si preparata de secole bune in intreaga Europa. 

Iata mai jos cum sa prepari singur cidru de mere:

Pentru 1,5-2 litri cidru de mere, ai nevoie de:

  • 10 mere
  • 250 gr zahar
  • 4 lingurite scortisoara
  • 2 lingurite cuisoare
  • 2 lingurite nucsoara

Mod de preparare cidru de mere:

Pentru inceput, se spala fructele si se taie in sferturi, fara a indeparta coaja sau semintele. Apoi, intr-o oala mare, se pun merele, zaharul si apa cat sa le acopere.

Toate mirodeniile se pun intr-o bucata de tifon si se leaga la capat, ca un saculet. Se adauga acest saculet cu mirodenii in oala, alaturi de fructe, pentru a le da o aroma deosebita.

Se fierbe mixul obtinut timp de 1 ora la foc iute si apoi se scade intensitatea focului si se lasa totul inca 2 ore la foc mic, cu capacul pus. La final, se scot fructele si se paseaza ca pe un piure.

Cand acesta s-a racit complet, se strecoara bine pentru a retine cat mai multa pulpa.

Cidrul de mere se pastreaza la frigider timp de 2 saptamani si poate fi servit rece sau cald, dupa preferinte.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...