Cercetarile arata ca vinul rosu te poate feri de gripa

cum te poți trata cu ajutorul vinului roșu

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii stiau ca vinul rosu este un “vindicator puternic dovedit” si se pare ca si studiile atesta acest fapt.

Un studiu, realizat de Universitatea de Medicina din Washington, a aratat ca flavonoidele, un compus gasit in vinul rosu poate preveni infectiile severe, limitand impactul gripei inainte ca ea sa se dezvolte.

Totusi, trebuie sa fii insa atent sa nu depasesti masura. American Heart Association recomanda un pahar de vin pentru femei si maximum doua pentru barbati intr-o zi.

Vinul rosu are, de asemenea, si un continut crescut in antioxidanti, inclusiv reseveratrol, cunoscut pentru calitatile sale anticancerigene si de stimularea sistemului imunitar.

Alte cercetari au demonstrat ca vinul rosu e mai bun decat unele antibiotice. In 1970 studiile au aratat ca niciunul dintre virusii testati nu a supravietuit 24 de ore contactului cu extractul de struguri. Vinul rosu a dovedit puternice activitati antivirale contra poliovirusului, virusului herpes simplex, virusului care provoaca meningita, febra si diareea si virusilor de gripa.

De asemenea, si vinul fiert este un adevarat leac impotriva gripelor, frisoanelor si racealilor, cu conditia sa fie consumat cu masura. Acesta reuseste sa ridice temperatura corpului, provocand transpiratia.

Atentie! Nu uita ca vinul este alcool si ca orice bautura alcoolica este contraindicata celor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensiune, ulcer sau cu orice diagnostic in care consumul de alcool este interzis.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...