15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Cele patru enzime alimentare esentiale

Exista patru categorii de enzime alimentare care fac posibila functionarea optima a corpului uman. Pentru a sintetiza cele mai importante enzime antioxidante, organismul are nevoie de mult seleniu si zinc. Iata care sunt cele patru enzime si functiile lor.

Enzimele distrug virusii si bacteriile

Proteaza. Aceasta enzima digera proteinele din alimente, bacteriile daunatoare, celulele bolnave, filmul proteic din jurul unor virusuri si produsele inflamatorii de tipul puroiului din tesuturile necrozate.

Din totalul proteinelor corect digerate, 56% sunt convertite in glucoza pentru necesitatile metabolice, ceea ce inseamna ca suplimentul de proteza asigura un aport adecvat de glicogen (precursor al glucozei) in ficat, prevenind prin aceasta hipoglicemia si oboseala cronica, marind vitalitatea si rezervele de energie ale organismului.

Amilaza. Aceasta enzima digera hidratii de carbon atat din alimente, cat si din puroi si flegma. In combinatie cu lipaza, poate digera multe tipuri de virusuri, inclusiv virusul herpesului si inlatura mucusul concentrat din plamani si din traiectul bronsic. Asadar, combinatia de amilaza cu lipaza se foloseste pentru afectiunile bronsice si pulmonare, inclusiv astm.

Consumul de enzime pastreaza functionarea optima a organismului

Lipaza. Aceasta enzima digera grasimile, ca si peretii lipidici ai unor virusuri. Totodata, lipaza ajuta la dizolvarea si digerarea acumularilor lipidice, ca de exemplu colesterolul din artere.

Celulaza. Aceasta enzima digera celuloza, usurand trecerea ei prin tubul digestiv. Celuloza nu contine substante nutritive esentiale, dar este o buna sursa de masa fibroasa pentru intestine.

Enzimele alimentare, pe care corpul uman nu le poate produce, functioneaza in mediul acid al stomacului si garanteaza desfasurarea corecta a primelor stadii digestive.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole