Cele mai importante 6 beneficii ale cepei verzi

ceapa-verde-beneficii

Ceapa verde este, cu siguranta, una dintre cele mai sanatoase si gustoase legume, ele fiind o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta alimentara vegetariana. Ceapa verde ajuta la pierderea in greutate, imbunatatirea sanatatii inimii si ajuta la coagularea sangelui.

Cele mai importante 6 beneficii ale cepei verzi – slabeste mai usor cu ceapa verde

1 – Ajutor pentru pierderea in greutate. Acest lucru se datoreaza fibrelor dietetice pe care le contin, precum si faptul ca acestea sunt pline de nutrienti, facandu-le un aliment bun venit pentru orice regim alimentar.

Centrul de Resurse pe baza de plante a efectuat un studiu in 2011 pentru a examina efectele cepei verzi asupra soarecilor. Dupa 6 saptamani si jumatate, cercetatorii au descoperit ca cepele verzi au redus greutatea corporala si a redus celulele adipoase. Mai mult, au crescut nivelurile unui anumit tip de proteine care ajuta la defalcarea grasimilor.

2 – Ajuta la coagularea sangelui. Datorita continutului de vitamina K, beneficiile cepelor verzi includ ajutor mare in coagularea sangelui. Vitamina K este benefica pentru sanatate in multe feluri, dar una dintre cele mai cunoscute este capacitatea de a ajuta inchegarea sangelui.

3 – Stimuleaza imunitatea. Intr-un studiu efectuat in 2013 de catre Organizatia Nationala pentru Agricultura si Alimentatie, cercetatorii au hranit mai multi soareci cu ceapa verde si au descoperit ca acest lucru a dus la cresterea activitatii celulelor imune. Mai mult, un alt studiu a constatat ca ceapa verde poate creste productia de anticorpi, ceea ce inseamna ca este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru raceala si gripa.

Cele mai importante 6 beneficii ale cepei verzi – creste imunitatea punand mai multa ceapa verde in salate

4 – Imbunatatirea sanatatii inimii. Boala cardiaca este principala cauza a decesului in Statele Unite si Europa. Beneficiile cepei verzi includ si promovarea sanatatii inimii. Extractul de ceapa verde poate reduce foarte mult mai multi factori de risc de atac de cord, cum ar fi colesterolul total, trigliceridele si colesterolul LDL rau. In plus, un studiu din Taiwan a constatat o imbunatatire a fluxului sanguin la sobolanii tratati cu extract de ceapa verde.

5 – Imbunatatirea sanatatii osoase. Datorita continutului de vitamina K, beneficiile cepelor verzi includ, de asemenea, consolidarea oaselor si prevenirea osteoporozei. Vitamina K promoveaza sanatatea osoasa prin cresterea cantitatii de proteina necesara pentru mentinerea calciului osos, precum si cresterea densitatii osoase. De asemenea, contribuie la reducerea riscului de fracturi de sold la barbatii si femeile in varsta.

6 – Poate bloca cresterea cancerului. Studiile arata ca aceasta leguma poate fi considerata ca o hrana excelenta pentru lupta impotriva cancerului. Intr-un studiu din 2012, cercetatorii au hranit soareci cu extract de ceapa verde impotriva cancerului de colon. Acest lucru a inhibat cresterea tumorilor, a ajutat la combaterea inflamatiei si a sporit rata de supravietuire a soarecilor. Ceapa verde contine alicina, cunoscuta pentru combaterea cancerului. Un studiu din China a constatat ca alicina a ajutat la stoparea cresterii cancerului de stomac si a ucis celulele canceroase.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.