Cele mai bune condimente pentru pui

cele-mai-bune-condimente-pentru-pui

Condimentele au fost mereu utilizate nu doar pentru a da gust mancarurilor, ci si pentru proprietatile lor care imbunatatesc sanatatea. Condimentele au un continut ridicat de antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare si care se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. 

Cele mai bune condimente pentru pui – condimente pentru pui la gratar

Carnea de pui este una dintre cele mai intalnite tipuri de carne care se consuma la noi in tara. De la pui la cuptor la pui la gratar, condimentele pentru aceasta carne diverse si foarte aromate, ne ajuta in lupta cu multe afectiuni si dau un gust special preparatelor din carne. Iata cele mai bune condimente pentru pui.

Puiul la gratar este delicios oricand, dar mai ales in curele de slabire. Acesta merge foarte bine cu legume proaspete sau fierte, orez brun sau cartofi natur. Insa, la fel de bine poate fi consumat simplu, cu sos pentru carne natural.

Se foloseste un amestec de ardei iute, mustar boabe si coriandru pentru puiul facut pe gratar. Insa, daca nu iti place sa experimentezi noi gusturi, poti pune un amestec simplu de paprika cu pudra de usturoi, sare si piper proaspat macinat, stropit cu putin ulei de masline.

Poate prea putini stiu despre efectele nebanuite ale pudrei de boia. Boiaua contine o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului. Boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina, si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.

Cele mai bune condimente pentru pui – condimente pentru pui in stil indian

Pentru o masa in stil indian, puiul amestecat cu condimente, precum turmeric si garam masala, un amestec usor picant, care merge excelent cu un sos alb. Turmericul este antiinflamator cu efectul celor sintetice, precum aspirina, ibuprofen, diclofenac, dar nu da efecte secundare; previne si trateaza orice fel de cancer; foarte bun pentru bolile alergice sau autoimune; fluidizeza sangele si are rol de reglare a sistemului imun.

Curcumina este principiul activ de baza din turmenic, pe care s-au facut sute de studii. Dar, se recomanda folosirea intregii plante, asa cum au folosit-o de mii de ani oameni in medicina si bucataria orientala.

Dintre toate preparatele cu pui, cel mai indragit este puiul la cuptor. Este usor de facut, se poate manca simplu sau cu diferite garnituri si salate. Ca si condimente pentru puiul preparat la cuptor, se pun marar, patrunjel, busuioc, toate proaspete si un pic de sare, piper, ulei de masline si neaparat stropit cu zeama de lamaie pentru a fragezi si mai mult carnea. Se lasa la macerat, apoi se baga in cuptor si se consuma cat e cald.

Puiul la cuptor mai merge foarte bine cu urmatoarele condimente: un pic de cimbru proaspat sau uscat macinat, patrunjel pudra, sare, piper, usturoi proaspat taiat feliute si un strop de vin alb, care se pune in tava inainte de a fi bagat la cuptorul preincins.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.