7.8 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Cel mai bun ceai pentru ficat. Top 5 recomandari

Daca va simtiti mereu obositi, fara prea multa energie si chef pentru treburile de zi cu zi, este posibil sa aveti nevoie de un tratament cu ceaiuri pentru ficat, care sa va puna incet pe picioare. Iata cel mai bun ceai pentru ficat.

Cel mai bun ceai pentru ficat – repune-te pe picioare cu plante medicinale

1 – Ceaiul de papadie. Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile unde exista un dezechilibru glandular. Astfel, ceaiul de papadie se recomanda in: obezitate, in boli de ficat, marind secretia biliara. Ceaiul se prepara prin infuzie sau decoctie, dintr-o ligurita-doua de planta maruntita cu 250 grame de apa. In decursul unei zile se beau 2-3 ceaiuri.

Ficatul produce bila, care ajuta enzimele din corpul sa descompuna grasimile in acizi grasi. De asemenea, filtreaza si detoxifica sangele, stocheaza glucoza, sintetizeaza si metabolizeaza grasimile si colesterolul. Papadia mentine fluxul corect al bilei. In plus, ceaiul ajuta organismul sa absoarba mineralele. De asemenea, reduce inflamatia si previne dezvoltarea bolilor.

2 – Ceaiul de rostopasca. Rostopasca intra in compozitia ceaiului hepatic, fiind recomandat in bolile de ficat. Se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit de 4 ori pe zi, in cure de 3 saptamani, cu 7-10 zile de pauza. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute in urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei.

Ceaiul se prepara dintr-o jumatate de lingurita de planta, peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 15 minute, dupa care se strecoara si se bea cate 1-2 linguri la 3 ore. Acesta formeaza doza pentru o zi. In caz de dureri se repeta a doua zi aceeasi cantitate. Ceaiul de rostopasca se recomanda si in tusea spastica. Rostopasca, asociata cu sunatoare, coada-soricelului, menta, turita-mare, da un ceai cu efect curativ in boli de ficat.

Cel mai bun ceai pentru ficat – ceai de patrunjel, cea mai buna varianta pentru refacerea sanatatii ficatului

3 – Amestec de plante pentru ficat. Ceaiul reprezinta o combinatie unica de plante, recomandat pentru protejarea, regenerarea celulelor hepatice, are proprietatea de a mari secretia bilei, usurand si micsorand volumul ficatului, de a calma durerile, mai exact pentru detoxifierea ficatului.

Se face ceai din urmatorul amestec de plante medicinale: coaja de crusan, flori de coada-soricelului, frunze de izma, fructe de maces, matase de porumb, radacina de papadie, turita-mare, rostopasca, volbura si sunatoare. Se combina parti egale din toate plantele si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute, dupa care se beau cate 2-3 ceaiuri calde pe zi, dintre care unul dimineata pe stomacul gol.

4 – Ceaiul de patrunjel. Patrunjelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala, contine mai mult fier decat spanacul si proteine cam cat sunt in doua oua. Cosnumul crud de patrunjel, sub forma de infuzie sau decoct, este excelent pentru infectii usoare, astenie sau colici sau meteorism. Chiar daca nu stiau oamenii din trecut prea multe lucruri despre patrunjel, fierturile si ceaiurile de frunze de patrunjel erau luate pentru tratarea bolilor intestinelor, bolilor de ficat, bolilor de oase si vindecarea infectiilor. Ceaiul de frunze de patrunjel, se bea vreme de maxim 7 zile consecutiv si apoi se face pauza. 1-2 cani de ceai pe zi este suficient.

5 – Ceai de galbenele. Aceste flori medicinale sunt recomandate sub forma de infuzii in tratarea acneei, inflamatiilor colului, ulcerului gastric si duodenal, cancerului de piele (in aceasta situatie este recomandata tinctura sau alifia de galbenele), micozei, osteoporozei, bolilor de ficat, icterului infectios, arsurilor si degeraturilor. Infuzia sau ceaiul de galbenele se prepara din 2 lingurite de floare uscata la 250 de ml de apa. Florile se adauga peste apa clocotita, iar ceaiul obtinut se lasa acoperit 15-20 de minute, dupa care se filtreaza.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Ficateaua sau planta trei rai – o planta de munte ce vindeca bolile de ficat

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole