15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Ceaiuri recomandate pentru pietre la fiere

Pietrele la fiere sunt depuneri de colesterol, pigmenti – bilirubina, saruri biliare, carbonati si fosfati de Ca si altele. Apar ragaiala cu gust amar si varsaturi puternice, dureri in partea dreapta abdominala sau iradieri in spate sau umeri, febra, greata si alte simptome neplacute.

Ceaiuri recomandate pentru pietre la fiere – alimente interzise si permise

Aceasta afectiune necesita regim alimentar din care se elimina: oua, ciocolata, grasimi animale, cacao, branzeturi fermentate, mezeluri, conserve, alcool, tutun, condimente, maruntaie, prajituri, peste gras, mazare, morcov.

Se recomanda consumul de alimente ce ajuta: ananas, cirese, visine, mere, struguri, laptuca, papadie, rosii, ridiche neagra si rosie, cartof.

Ceaiuri recomandate pentru pietre la fiere – ceai de brustur si ceai de anghinare

Se face un decoct din 2-3 radacini de brustur, 1-2 linguri la 1 litru de apa, se fierbe 2 minute, apoi se lasa la infuzat 15 minute. Se bea pe tot parcursul zilei, deoarece reduce pietrele.

Ceaiul de anghinare se ia in doze de 2 cani pe zi, dintr-o lingurita de planta la o cana de apa. Dupa ce se administreaza, se sta 20-30 de minute cu corpul pe partea dreapta.

Ceaiul de turita-mare se bea in doze de maxim 3 cani pe zi, inainte de mese. Ajuta la eliminarea pietrelor.

Ceaiul de iarba-mare se face dintr-o lingura de radacina maruntita la o cana de apa si se consuma 2 cani pe zi.

Decoct din plante. Se face un ceai din urmatoarele plante, dupa cum urmeaza; patrunjel de camp, hamei, iedera, menta, turita-mare si pelin, care are puterea de a inlatura pietrele si colicile. Se pun 3 linguri din amestecul de plante la 1 litru de vin de mere sau cidru. Se lasa la rece, apoi se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, se ia de pe foc si se mai lasa 3 minute. In timpul zilei, se ia cate o lingura la fiecare ora, adica in total cam 8-9 linguri. Se bea cald, asa ca cel mai bine este sa se pastreze in termos.

Din acelasi amestec de plante se ia cate o lingurita din fiecare planta si se face 1 litru de ceai, care se bea pe parcursul unei zile, cald, neindulcit.

Alte ceaiuri indicate pentru aceasta afectiune: matase de porumb, macese, menta, albastrele.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole