7.2 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Ceaiuri recomandate pentru diabet zaharat

Diabetul zaharat este o afectiune ce vizeaza toate varstele, este cea mai raspandita boala endocrina si se caracterizeaza prin valori crescute ale glicemiei. 

Diabetul zaharat se clasifica in tipul I, insulino-dependenti, mai frecvent la copii si adulti si tipul II, noninsulino-dependent, care apare mai frecvent la persoane peste 40 de ani. Iata ce ceaiuri sunt recomandate pentru diabet zaharat.

Ceaiuri recomandate pentru diabet zaharat – afinul, un bun remediu pentru diabetul zaharat

Ceaiul pentru diabetici cu frunze si flori de afin. Actiunea antidiabetica a frunzelor se bazeaza pe derivatii flavonici care, asociati cu antocianii din fructe, favorizeaza vascularizarea pancreasului. Insulina este fixata pe proteinele de pe suprafata celulelor, astfel incat membrana celulara joaca un rol important in diabet. Tulburarile vasculare se dezvolta in cursul bolii (angiopatie diabetica), cauzand ingrosarea membranelor bazale si a peretilor vaselor mici, crescand permeabilitatea si cauzand astfel perturbari metabolice.

Tinand seama de compozitia chimica a frunzelor si fructelor de afin, acestea se folosesc cu incredere in dibatul zaharat de tip II. Se face infuzie din 1-2 lingurite de frunze la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi. Fructele se pot consuma si proaspete si uscate sub forma de ceai.

Ceaiul de brusture are actiune hipoglicemianta, care se datoreaza continutului foarte ridicat in inulina, privand pacientul de gustul dulce, care nu se reabsoarbe in organism. Reduce si absorbtia glucozei in organism. Se beau 2 cani de ceai de radacina de brusture pe zi, punand 2 lingurite de radacina fragmentata la o cana de apa.

Ceaiul de cicoare are actiune moderat hipogliemianta si antitiroidiana, se consuma 2-3 cani pe zi din 1-2 lingurite de radacina sfaramata la o cana de apa, lasandu-se la infuzat 10 minute.

Ceaiuri recomandate pentru diabet zaharat – ceaiuri de fructe uscate

Ceaiul de dud alb sau negru se foloseste in formele usoare de diabet. Actiune hipoglicemianta a extractelor din frunze a fost confirmata de mai multi cercetatori. Se pune o lingura de planta la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de frag de padure este recomandat pentru persoanele care sufera de diabet, iar fructele proaspete, 200 de grame pe zi sunt foarte bune in dieta diabeticilor. Se prepara un ceai din o lingura de frunze si fructe uscate si se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de schinduf sau faina de schinduf sunt recomandate in dieta diabeticilor. Datorita metilbetainei acidului nicotinic (vitamina PP), joaca un rol deosebit in metabolismul glucidic, protidic si lipidic si in metabolismul sistemului nervos central. Se prepara din 2 linguri de seminte de schinduf macinate, care se oparesc cu 1/4 litri de apa clocotita. Se lasa la extras 3 ore, apoi se fierbe timp scurt si se bea caldut.

Citeste si:

Micul dejun perfect – regleaza nivelul de zahar din sange, scade colesterolul si te ajuta sa slabesti mai usor

Cele mai comune semne ale diabetului

Faina de secara si beneficiile sale in cazul diabetului

Diabetul zaharat. Ce plante te ajuta sa tii sub control „boala secolului”

Cum mentii diabetul sub control. Diete recomandate

Afinul, cea mai buna „insulina vegetala”. Planta care trateaza diareea si diabetul

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole