13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Ceaiuri pentru balonare si gaze. Scapa de disconfort cu solutii naturale

Ceaiurile sunt cele mai bune pentru stomac, mai ales cand vine vorba de balonare si gaze. Ceaiul linisteste durerile de stomac si ajuta la digestie. Iata cateva ceaiuri pentru balonare si gaze:

Ceaiuri pentru balonare si gaze – ceai de anason, chimion, fenicul

Ceaiul de anason este recomandat in mai multe afectiuni, el avand actiune expectoranta, carminativa, favorizand eliminarea gazelor din intestin, este diuretic si galactogog. Se face infuzie din 1 lingurita de fructe la o cana de apa. Se bea 1 cana zilnic, in mai multe reprize.

Atentie!!! Anasonul, in doze mai mari de 5 grame fructe pe zi produce tulburari nervoase, iar in doze mai mari, halucinatii, insomnie, tulurari de vorbire, convulsii puternice, coma. Uleiul volatil de anason poate produce dermatoze si stari alergice. In doze mai mari de 5 picaturi pe zi este narcotic si poate produce accidente cerebrale.

Ceaiul de chimion, datorita uleiului esential, are actiune carminativa si stimuleaza secretiile gastro-intestinale. Exercita o actiune calmanta asupra colicilor intestinale si fluidifica secretiile bronsice.

Fructele de coriandru au, in principal, actiune carminativa si stimulanta a secretiilor gastro-intestinale. Deci, in afectiunile sistemului digestiv, opreste diareea si colicii, calmeaza flatulenta si regleaza digestia deficitara. Se face infuzie din 1 lingurita de fructe zdrobite la o cana de apa. Se recomanda consumarea ceaiului dupa mesele principale.

Ceaiul de fenicul este antiseptic, carminativ si expectorant in bronsite. Se face infuzie din 1 lingurita de fenicul la o cana de apa. Se beau zilnic 1-2 cani. Prima jumatate de cana se bea inainte de masa, cealalta jumatate dupa masa la pranz. La fel se procedeaza si cu cea de-a doua cana, la cina.

Ceaiuri pentru balonare si gaze – ceai de maghiran

Ceaiul de coada-soricelului este indicat si in aceasta afectiune. Se consuma 3-4 cani pe zi, se pune 1 lingurita de planta la o cana de apa fiarta.

Ceaiul de maghiran este un alt remediu pentru balonare si gaze. Datorita cintinutului ridicat in ulei volatil, este recomandat in dispepsii stomacale, ca antispastic si carminativ. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa si se beau 1-2 cani pe zi dupa mesele principale.

Ceaiul din flori de salcam are reactie slab alcalina, tamponand aciditatea stomacala in exces. Se beau 2-3 cani pe zi, se pune 1 lingura de flori uscate la o cana de apa fiarta.

Alte ceaiuri care ar putea sa ajute sunt: ceai de salvie, busuioc, menta si obligeana.

Cura de 3 zile cu supa. Mananci cata supa vrei si scapi de balonare si efectul de „burtica”

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole