6 C
București
duminică, februarie 18, 2024

Ceaiuri cu efect laxativ pentru copii. Metode de a scapa de constipatie

Ceaiuri cu efect laxativ. A da sau a nu da ceaiuri sugarilor si copiilor a fost, este si va fi un subiect foarte discutat in cercul mamicilor. Totusi, ceaiul este indicat atat copiilor, cat si adultilor, mai ales pentru diverse afectiuni sau pentru proprietatile lor. Ceaiurile cu efect laxativ pentru copii sunt indicate, insa nu se folosesc pe perioade indelungate.

Ceaiuri cu efect laxativ pentru copii – cateva lingurite de ceai este suficient

Chiar daca mierea este privita cu frica de multi parinti, daca aceasta este naturala, pura, practic, nu are cum sa dauneze. Mierea in ceai este excelenta in cazurile de constipatie, deoarece usureaza scaunul. Este indicat chiar ca la copiii mai mari sa li se administreze 1 lingurita de miere pe stomacul gol dimineata pentru a scapa de constipatie.

In ceea ce priveste ceaiurile cu efect laxativ, este indicat in primele luni de viata ceaiul de musetel. Se da cu precautie, doar 3-4 lingurite de ceai indulcit sau nu cu miere si doar atunci cand este cazul, adica la 3-5 zile de cand sugarul nu a mai avut scaun. Musetelul are efect antiseptic si purgativ, insa nu ar trebui dat regulat bebelusilor si copiilor.

Desi despre ceaiul de menta se stie de obicei ca opreste diareea, in cazul bebelusilor si copiilor, menta poate ajuta in constipatie. Se dau 4-5 lingurite de ceai de menta cald, imediat dupa o masa de lapte. Pentru copiii mai mari, se face ceai de menta nu foarte concentrat si se bea o ceasca spre seara.

Ceaiuri cu efect laxativ pentru copii – control prin alimentatie

Ceaiul din seminte de chimion, nu foarte concentrat poate fi un purgativ excelent. In plus, linisteste durerile de burtica si senzatia de balonare. Este nevoie de doar 2 seminte infuzate in apa fierbinte pentru 5 minute si 3-4 lingurite de ceai pentru sugari. Copiilor mai mari li se poate da o ceasca de ceai.

Nu se dau copiilor ceaiuri laxative pentru adulti. Daca ceaiurile nu sunt o metoda functionala pentru bebelus sau copil, se va incerca controlul prin alimentati. Se va scoate painea, se va insista pe fructe cu efect purgativ, precum prune, pere, portocale, piersici, pepene, in functie de sezon si fructe existente pe piata.

Este important consumul de apa chiar si la sugarii alaptati la san, iar la copiii mai mari de un an apa este principala bautura, mai putin ceaiurile, sucurile si alte preparate. Supele, piureurile si mai tarziu ciorbitele sunt foarte bune in alimentatia zilnica a copilului, Acestea il feresc de constipatie si ii ofera vitaminele si mineralele necesare pentru crestere si dezvoltare armonioasa.

Crusinul, un bun remediu in constipatiile cronice

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole