13 C
București
vineri, martie 29, 2024

Ceaiuri bune cand te doare capul

Durerile de cap au multe cauze, poate cea mai cunoscuta este deshidratarea. Apoi, alti factori existenti mai sunt si stresul, incordarea si tensiunea unei vieti agitate, dar si aerul poluat si alimentatia nesanatoasa. Totusi, trebuie sa stii ca tratamentul naturist merge perfect cu toate acestea. Iata, asadar, ceaiuri bune cand te doare capul.

Asadar, atunci cand suferi de dureri de cap este bine sa incepi prin hidratare corespunzatoare, 1 pahar la 2-3 ore. Apoi, o dieta mai sanatoasa, miscare mai multa si iesit cat mai mult la aer curat, in natura. Sa se ia suplimente alimentare cu vitaminele B2, Mg si Mn.

Ceaiuri bune cand te doare capul – ceai de maghiran si ceai de busuioc

Ceaiul de maghiran este excelent pentru dureri de cap. Se face o infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa fierbinte. Se consuma 1-2 cani pe zi. Insa mai bun decat ceaiul este uleiul esential, diluat in apa in aromaterapie. Se face tratament extern, veti vedea ca somnul va fi mai bun, va disparea depresia si evident, se vor ameliora si durerile de cap.

Ceaiul de busuioc are numeroase recomandari terapeutice. Se beau 1-2 cani pe zi dintr-o lingura de planta si una de flori la o cana de apa. La fel la maghiranul, uleiul volatil obtinut prin antrenare cu vapori de apa se recomanda in afectiunile sistemului nervos in anxietate, oboseala, depresii, insomnie, tensiune nervoasa, migrene si dureri de cap. Asadar, nu ezitati sa folositi aceasta planta pentru starile ce duc inevitabil la dureri de cap.

Ceaiuri bune cand te doare capul – musetel si tei

Ceaiul de tei si ceaiul de musetel sunt foarte bune in aceasta afectiune. Se bea alternativ cu ceai de busuioc si levantica. Pentru ameliorare rapida se beau 2 cani de ceai fierbinte de ciubotica-cucului, dintr-o lingurita de planta la o cana de apa.

Sa se bea zilnic 1 cana de ceai de coada-soricelului, acesta va imbunatati starea, iar durerile de cap vor disparea incet incet.

Amestec de ceaiuri: 40 gr de ceai de tei, 40 gr de talpa-gastei, 10 gr flori si frunze de paducel, 10 gr de frunze de rionita. Se face o infuzie din o lingura de amestec de plante la o cana de apa si se consuma 2-3 cani pe zi.

Migrena nu este doar o simplă durere de cap, poate da complicatii! Cum gestionezi migrenele?

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole