13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Ceai antiastmatic. Cum se prepara si ce efecte terapeutice are

Ceai antiastmatic. Astmul bronsic este o afectiune manifestata prin crize reversibile de sufocare, cu respiratie suieratoare si tuse, din cauza unei obstructii generalizate a cailor respiratorii produsa de factori multipli si variati: crizele trec spontan sau prin tratament, dar reapar la intervale nedeterminate, sub influenta unor factori mai mult sau mai putin cunoscuti.

Cercetarile arata ca aproape toti pacientii astmatici pot tine sub control aceasta afectiune daca urmeaza un tratament adecvat. De asemenea, trebuie sa stii ca plantele medicinale isi spun si ele cuvantul in completarea tratamentului indicat de medic.

Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomanda in cartea “Plante medicinale in apararea sanatatii”, o formula eficienta pentru prepararea ceaiului antiastmatic. Plantele recomandate sunt: flori de coada soricelului, frunze si flori de paducel, frunze de podbal, frunze de salvie, cimbrisor de camp, isop, izma, talpa gastei si unguras.

Frunzele de podbal, prin continutul lor mucilaginos, au un efect emolient asupra cailor respiratorii.

Coada-soricelului, isopul, salvia, cimbrisorul, menta si ungurasul, datorita uleiului esential pe care-l contin, au proprietati antiseptice, calmand in acelasi timp spasmele ce provoaca tusea astmatica.

Tapla gastei si florile de paducel tonifica inima, scad presiunea sangelui, actiaza asupra muschiului cardiac, creand un echilibru in organism.

Iata mai jos cum se prepara cel mai eficient ceai antiastmatic:

Toate plantele enumerate mai sus se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda a se bea 2-3 ceaiuri pe zi, timp mai indelungat.

Acest ceai poate completeaza tratamentul indicat de medic, aducand o ameliorare bolnavilor de astm. Actiunea terapeutica a ceaiului se datoreaza celor 9 plante ce intra in compozitia sa.

Astmul bronsic. Ce plante sunt indicate in crizele de sufocare si cum se administreaza corect

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole